La vintena edició del Festival Ara Poesia, organitzat per la Casa de Cultura de Girona, proposa al llarg d'un mes un programa d'activitats que reivindica l'obra de poetes de llarga trajectòria com Francesc Parcerisas, Jordi Pàmias o Ponç Pons.

El programa, que s'inaugurarà avui (20h) amb un homenatge a Eudald Puig (1948-2013), inclou també concerts de Mirna Vilasís, que cantarà poemes de Montserrat Abelló; Guiem Soldevila, que posa música a autors com Màrius Torres, Ponç Pons o Kavafis; i l'actuació dels inclassificables Nens Eutròfics, liderats pel poeta Josep Pedrals.

El Festival es completa amb dues lectures infantils i la conferència Poesia, silenci i paisatge en la poesia contemporània, de Josep Maria Sala-Valldaura, il·lustrada amb lectures a càrrec de l'actriu Cristina Cervià.

L'homenatge a Eudald Puig que tindrà lloc avui vol contribuir a fer visible l'obra d'un dels grans desconeguts de la poesia catalana recent. La seva obra poètica completa es va recollir fa poc en un sol volum (Obra poètica Completa, Curbet Edicions, desembre 2014). L'acte combinarà la lectura de poemes de Puig amb l'evocació de la trajectòria vital i artística del poeta. Hi participaran Llorenç Puig, germà del poeta; Jaume Aulet, filòleg i autor del pròleg d'Obra poètica Completa i Carles Morell, poeta.

Entre les converses-recital hi ha Pere Rovira, que serà presentat per Sam Abrams (7 d'oct.), Francesc Parcerisas, presentat per Rosa Font (13 d'oct.), o Rosa Vilanova, que acaba de publicar La perfecció de la molla (22 de set).