La ciutat d'Olot presenta aquesta tardor un cicle teatrel dedicat a Shakespeare sota el títol In between, amb el qual la capital ?garrotxina se suma a la commemoració dels 400 anys de la mort de Shakespeare (2014) i dels 450 anys del seu naixement (2016).

El cicle oferirà des de propostes de gran format com el musical On the beat (una versió en clau hip-hop d'El somni d'una nit d'estiu), fins a propostes petites com Micro-Shakespeare (una producció de Laitrum Teatre i Toti Toronell per encàrrec del National Theatre of Great Britain).

Hi haurà, a més, un Hamlet amb titelles gegants, les obres completes de Shakespeare amb teatre d'objectes o un monòleg on l'actor Manel Barceló interpretarà tots els dolents de Shakespeare.

La nova programació de tardor inclou, d'altra banda, tres espectacles de circ, entre ells la dansa aèria i mapping de la compayia Cobosmika, que es podrà veure en el marc del festival Lluèrnia, i una proposta de circ al voltant de Nadal.

Per als més petits, el Teatre Principal tornarà a acollir el festival El més petit de tots, amb dos espectacles pensats per a nens i nenes d'1 a 5 anys.

Per la seva part, la programació musical comptarà amb una combinació de propostes de diferents estils: clàssica, moderna i jazz. Així, un any més, a Olot es podrà gaudir d'un concert a càrrec del guanyador del concurs Maria Canals. En l'apartat de clàssica, també destaca el concert de Nadal, en el qual s'interpretarà la Missa en mi bemoll de Franz Shubert.

El cicle Jazz Olot d'aquesta tardor està dedicat a la fusió dels estils de jazz i flamenc i l'àmbit tradicional l'ocuparà un concert d'Artur Blasco coincidint amb Sant Lluc.

Pel que fa a la música moderna, hi haurà un doble concert amb el grup local Rooms i els catalanoholandesos Harvest, la presentació del disc de la banda garrotxina The Rusties Blues Band i un concert de Dinatatak.

Per al públic familiar la cantant Gisela presentarà el musical Gisela y el libro mágico, amb peces musicals de Disney.

Museus actius

A més de les exposicions dedicades a Miquel Plana i Marian Vayreda que es van inaugurar durant les Festes del Tura, els Museus d'Olot organitzen un seguit d'activitats enfocades a la divulgació de l'art i el patrimoni cultural coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni i amb la Fira de Sant Lluc, com ara conferències i visites guiades.

Pel que fa a les activitats relacionades amb l'àmbit de les ciències i el patrimoni natural, el Museu dels Volcans acollirà una mostra dedicada als líquens i se celebrarà la Nit dels Volcans. D'altra banda, els Museus d'Olot tornaran a organitzaran una jornada de formació sobre museus i recursos digitals.

Les entrades per als espectacles de pagament es posaran avui (10h) a la venda per internet a través del web olotcultura.cat i també de forma presencial a la taquilla del Teatre Principal d'Olot i a Can Trincheria, en els horaris habituals. L'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot estrena un nou sistema de venda d'entrades més àgil.