El bisbe de Girona inaugura la restauració del retaule Major d'Arenys de Mar

21.09.2015 | 07:16
El retaule Major restaurat.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va inaugurar ahir el retaule Major de l'església de Santa Maria d'Arenys de Mar, després de la seva restauració. El retaule va ser declarat Bé d'Interès Cultural ?l'any 1976. Datat de 1714 i obra de l'escultor vigatà Pau Costa -autor de retaules com el de Cadaqués i el de Palafrugell-, combina escultures, relleus i pintures.
La restauració, que va dur a terme un equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, es va fer en dues fases. La primera va consistir en una neteja superficial, i la posterior fixació i consolidació dels elements mòbils. En la segona fase, es va procedir a la neteja dels vernissos sintètics i a l'eliminació de les restes de cera que es trobaven entre les capes de vernís. Després es va eliminar el cablejat elèctric i els focus de l'antiga il·luminació, que es trobaven instal·lats al mateix retaule i en dificultaven la conservació.
A l'acte hi van assistir l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, i el Director General de Patrimoni del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema