El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va inaugurar ahir el retaule Major de l'església de Santa Maria d'Arenys de Mar, després de la seva restauració. El retaule va ser declarat Bé d'Interès Cultural ?l'any 1976. Datat de 1714 i obra de l'escultor vigatà Pau Costa -autor de retaules com el de Cadaqués i el de Palafrugell-, combina escultures, relleus i pintures.

La restauració, que va dur a terme un equip del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, es va fer en dues fases. La primera va consistir en una neteja superficial, i la posterior fixació i consolidació dels elements mòbils. En la segona fase, es va procedir a la neteja dels vernissos sintètics i a l'eliminació de les restes de cera que es trobaven entre les capes de vernís. Després es va eliminar el cablejat elèctric i els focus de l'antiga il·luminació, que es trobaven instal·lats al mateix retaule i en dificultaven la conservació.

A l'acte hi van assistir l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, i el Director General de Patrimoni del Departament de Cultura la Generalitat de Catalunya, Joan Pluma.