Acabem l'estiu. Ha començat un nou curs, però he dedicat un temps a recordar i reflexionar sobre algunes de les moltes activitats de l'estiu que varen sembrar la bona llavor de l'Evangeli en la vida d'infants, joves, adults... per mostrar com la missió que Jesuscrist ens ha confiat es viu també durant aquests mesos. Són moltes, segur, però només puc anotar algunes de les que jo he viscut i de les quals he fet experiència. La finalitat és que tots pensem i agraïm les que hem viscut durant aquests mesos. Celebracions.

-L'ordenació de dos diaques -un com a diaca estable, l'altre en procés cap a l'ordenació de prevere- fou una celebració joiosa i d'esperança. Ens motivà a valorar el servei diaconal, a pregar per les vocacions al ministeri diaconal i presbiteral, tan necessàries a la nostra Diòcesi de Girona, i a agrair als diaques i preveres el seu compromís i la seva missió.

-La celebració de la beatificació de les germanes màrtirs de l'Institut de Sant Josep de Girona ens encoratja a esdevenir testimonis de Jesús i del seu evangeli, servint, pregant i assumint les dificultats a causa de la fe.

-La memòria de les germanes Fradera, monges del Cor de Maria, també màrtirs. La celebració a Riudarenes, lloc on nasqueren i on foren batejades, ens descobreix, en aquest any de la Vida Consagrada, que Déu ha cridat i continua convidant a aquesta opció radical de vida evangèlica.

-Les celebracions de les festes majors de Santa Cristina de Lloret de Mar, l'Estartit, St. Jaume al veïnat de Salt, Sant Genís de Palafolls, l'aplec de les Alegries de Lloret, de la Mare de Déu dels Àngels... ens recordaven que la vida cristiana té gust de festa, i de festa major, i que el Senyor Jesús comparteix i ens ve a trobar en els moments de joia popular.

-La celebració del Carme a Olot amb els carmelites, i a Arenys de Mar amb els pescadors i devots, després de la processó amb vaixell, ens renovava la presència i la protecció de la Mare de Déu en la nostra vida. Això mateix ho hem viscut amb les celebracions en els santuaris marians el dia 8 de setembre, festa del naixement de Maria.

-La celebració a Terrades de la Ultreia del Moviment de Cursets era una ocasió per...[...] (Extret del full Parroquial).