Aragó vol que l'Estat garanteixi el retorn dels béns religiosos

Les Corts demanen que es tornin les possessions artístiques que actualment es troben a Catalunya

26.09.2015 | 07:22

Les Corts d'Aragó han emès una declaració institucional, rubricada pels set partits amb representació a la cambra, en què s'exigeix al nunci del Vaticà a Espanya i al Govern que garanteixin la devolució dels béns de les parròquies aragoneses retinguts a Catalunya. En la declaració, aprovada dijous en sessió plenària pel PP, PSOE, Podem, PAR, Ciutadans, CHA i IU, les Corts d'Aragó rebutgen «contundentment» la voluntat exposada pel president de la Generalitat, Artur Mas, davant la seva negativa a tornar els béns artístics propietat de les parròquies d'Aragó i els procedents del Monestir de Sixena.
Per això, insten el Vaticà i l'Estat espanyol al compliment de les sentències judicials de caràcter canònic i civil favorables en aquest litigi a la part aragonesa, «com a principi bàsic dels pilars de l'actual Estat de Dret, tal com estableix la Constitució de 1978». I «no només amb la intenció que es produeixi d'una vegada per sempre la devolució dels béns aragonesos indegudament retinguts a Catalunya», sinó també per evitar que tant les institucions públiques espanyoles com les vaticanes «puguin patir qualsevol mena de crebant entre l'opinió pública aragonesa i de la resta de l'Estat».
Tot i que existeixen nombrosos pronunciaments dels tribunals, l'execució d'aquests ha quedat posposada sine die, es lamenten en la declaració els grups parlamentaris. A més, les Corts insten el Govern a rebutjar «de forma activa, eficient i real els menyscabaments que es produeixin des del Govern de Catalunya» contra els ciutadans aragonesos «des de posicions politicoterritorials oposades als interessos d'Aragó».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema