Aragó vol que l´Estat garanteixi el retorn dels béns religiosos

Les Corts demanen que es tornin les possessions artístiques que actualment es troben a Catalunya

26.09.2015 | 07:22

Les Corts d'Aragó han emès una declaració institucional, rubricada pels set partits amb representació a la cambra, en què s'exigeix al nunci del Vaticà a Espanya i al Govern que garanteixin la devolució dels béns de les parròquies aragoneses retinguts a Catalunya. En la declaració, aprovada dijous en sessió plenària pel PP, PSOE, Podem, PAR, Ciutadans, CHA i IU, les Corts d'Aragó rebutgen «contundentment» la voluntat exposada pel president de la Generalitat, Artur Mas, davant la seva negativa a tornar els béns artístics propietat de les parròquies d'Aragó i els procedents del Monestir de Sixena.
Per això, insten el Vaticà i l'Estat espanyol al compliment de les sentències judicials de caràcter canònic i civil favorables en aquest litigi a la part aragonesa, «com a principi bàsic dels pilars de l'actual Estat de Dret, tal com estableix la Constitució de 1978». I «no només amb la intenció que es produeixi d'una vegada per sempre la devolució dels béns aragonesos indegudament retinguts a Catalunya», sinó també per evitar que tant les institucions públiques espanyoles com les vaticanes «puguin patir qualsevol mena de crebant entre l'opinió pública aragonesa i de la resta de l'Estat».
Tot i que existeixen nombrosos pronunciaments dels tribunals, l'execució d'aquests ha quedat posposada sine die, es lamenten en la declaració els grups parlamentaris. A més, les Corts insten el Govern a rebutjar «de forma activa, eficient i real els menyscabaments que es produeixin des del Govern de Catalunya» contra els ciutadans aragonesos «des de posicions politicoterritorials oposades als interessos d'Aragó».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

La Generalitat regalarà un llibre a 83.000 nens de 6 anys per fomentar la lectura

La Generalitat de Catalunya ha llançat la campanya «Fa 6 anys. Tria un llibre»,...

Narcís de Puig publica 383 genealogies de famílies gironines

Narcís de Puig publica 383 genealogies de famílies gironines

El treball és complementari i se suma a les 127 genealogies d'hisendats que ja va editar el seu...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema