La Casa de Cultura Les Bernardes de Salt va anunciar ahir una potent temporada d'exposicions que fins a la propera primavera serà notícia per mostres com ara les fotografies de la col·lecció de la família Formiguera de Sant Cugat del Vallès, amb icones mundials de la imatge com Robert Cappa, Cartier Bresson, Francesc Català-Roca, Bill Brand o Toni Catany, per citar només uns exemples.

La responsable de Cultura del Consell Comarcal del Gironès, Maria Mercè Roca, el director de Les Bernardes, Robert Fàbregas i els coordinadors de fotografia i d'art de la institució, respectivament Martí Artalejo i Eudald Camps, van comparèixer ahir en roda de premsa per presentar una temporada que, segons Roca, està cridada a «tenir impacte a tota l'àrea metropolitana de Girona».

La temporada inclourà un homenatge a la Llibreria El Setè Cel i al seu malaguanyat fundador, l'exregidor saltenc Josep Paulí.

D'altra banda, per al mes de novembre està prevista l'exposició d'una litografia de l'escultor francès de les avantguardes Marcel Duchamp, acompanyada d'un vídeo especialment adreçat a la gent que diu «això també ho fa el meu fill». I és que, com va explicar Robert Fàbregas, Les Bernardes té també una dimensió pedagògica.

La institució té firmats dos convenis amb els departaments d'Arquitectura i Medicina de la UdG. Amb el professor Ramon Ripoll d'Arquitectura, amb vista al 2016 s'exposaran els projectes de planificació de l'entorn del castell medieval de Cervià de Ter, actualment en excavació arqueològica. Amb Medicina es programarà un cicle de conferències relacionades amb el cervell i els processos creatius.

També hi ha projectades exposicions de la ja desaparaguda artista japonesa Chikako, que va viure a Ripoll i, entre altres, una de Josep Felip, un home de Serinyà el fons del qual el conserva l'Ajuntament de la vila del Pla de l'Estany on va viure.

Les Bernardes Photo, espai coordinat per Artalejo, presentarà exposicions de Rafael Bosch, Joan Comalat, Anna Bahí i Núria Faig.