Continuo fent-me ressò d'activitats pastorals d'estiu perquè siguem conscients de com l'Evangeli es va sembrant en el cor de les persones, i per encoratjar a continuar vivint i oferint la proposta de Jesús en la normalitat de la vida.

Pelegrinatges i trobades

-Pelegrinatge a Lourdes en els 50 anys de l'Hospitalitat. Els 800 pelegrins, entre malalts, infermeres, brancardiers, acompanyants... vàrem viure uns dies intensos de pregària i d'estimació. Fou una experiència de síntesi entre el que creiem, celebrem i es verifica en l'amor que serveix als malalts i estreny els lligams de fraternitat. Sentint-nos a la casa de la Mare de Lourdes.

-Pelegrinatge de la Delegació de joves a Terra Santa. Un bon grup de joves, equip responsable, amb alguns adults de la delegació, visqueren l'experiència de trepitjar el país de Jesús, la terra d'Israel, per conèixer-lo millor, estimar-lo més i seguir-lo. Jo els vaig acompanyar els dies de Jerusalem, però en la ?reu?nió, revisió i comunicació d'experiències del darrer dia vaig intuir alguns trets de la seva vivència. Malgrat totes les destruccions i reconstruccions dels edificis materials, el paisatge, el llac, els llocs... conviden a contemplar l'Evangeli allà on fou proclamat per primer cop. Ajudats pel guia, un franciscà, era possible interpretar millor els evangelis. Tanmateix, fou en les celebracions on es produïa la veritable trobada amb el Senyor. Els membres del grup, com el grup de deixebles actuals a Girona, varen experimentar que estan acompanyats per Jesús, que els ajuda perquè continuïn donant-ne testimoni.

-Trobada i reflexió conjunta dels directors de les escoles cristianes de l'arxiprestat de Girona-Salt amb els delegats de Catequesi, de Joventut i d'Ensenyament. Desitgem sumar tots els esforços i els projectes perquè Jesús i la seva proposta siguin coneguts, valorats, estimats i acollits.

-Visita als casals d'estiu. Aquesta visita amb els responsables dels esplais vinculats a la Fundació Mare de Déu del Mont -enguany als casals de Besalú, Sarrià de Ter, La Casita de Salt i de Lloret de Mar- és una bona ocasió per saludar els infants, agrair als monitors la seva tasca, escoltar les valoracions dels responsables i dialogar sobre les actituds que cal educar...[...] (Extret del full Parroquial).