El Festival de Cinema de Girona, que se celebra des d'aquest dimecres i fins diumenge, projectarà més de cent pel·lícules procedents de 27 països de tot el món, repartides en deu seccions. Hi tres seccions especials (curtmetratges, cinema de creació i animació, i documental), dues seccions especials (DO Girona Curt i DO Girona Documental), i les que formen part de l'anomenat «Festival de Festivals» (Made in Costa Brava, Jewish Film Festival, Cinema sense barreres, Festival dels infants, FICGLB, Web sèries, Video clips, Cinemaginaire, Festival de Lloret de Mar i Smart Films).

La cerimònia inaugural tindrà lloc aquest dimecres (20h) amb l'arribada dels artistes, directors i organitzadors amb vehicles Mercedes de luxe, el seu pas per la catifa vermella instal·lada a la plaça de la Independència, i les primeres projeccions als cinemes Albéniz Centre. En la sessió inaugural destaquen les projeccions de «Diògenes, el gos», de Mateu Ciurana, amb el cantant Gerard Quintana de protagonista, i «Ángeles», de Pablo Pintor, interpretada per Martí Peraferrer.

Mira el trailer de Diògenes, el gos

Les projeccions es faran als Cinemes Albeniz, la Casa de Cultura, la Fundació Valvi, el Centre Bonastruc ça Porta, el Centre Cultural de la Mercè, el Bar Cucut, el Bar Restaurant Lapsus i a Moby Disk Record.

El Palmarès es farà públic dissabte (21h) en una gala al Centre Cultural La Mercè.