El poeta, assagista i traductor Luis Alberto de Cuenca, exsecretari d'Estat de Cultura i exdirector Biblioteca Nacional d'Espanya, rebrà aquesta nit amb el Premi Nacional de Poesia pel seu poemari Cuaderno de vacaciones.

El premi, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per distingir l'obra d'un autor espanyol escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat el 2014.

El jurat ha considerat que l'obra Cuaderno de vacaciones, «constitueix una de les aportacions poètiques de major motivació existencial i simbòlica en la història de la lírica recent a Espanya».

«L'excel·lència del seu estil, unida a la veu de l'autenticitat a l'espai literari, converteixen els poemes d'aquest llibre en una progressió la força emocional de la qual frega el sublim, aconseguint una poètica que vincula mites i orígens, coneixement i escriptura, esdevenir vital i imaginari, al costat de les fonts creatives que donen sentit a la modernitat», ha argumentat el jurat.

Luis Alberto de Conca (Madrid, 1950) és un filòleg, escriptor i poeta doctorat en Filologia Clàssica, que ha rebut diversos premis.