El Museu Picasso de Barcelona exposa per primera vegada des d'ahir el conjunt de cartes fruit de l'intercanvi entre Picasso i la família Reventós al llarg de gairebé cent anys, des de finals del segle XIX fins a la mort de l'artista, el 1973.

La comissaria de l'exposició Picasso i els Reventós, Malén Gual, va dir en la presentació que "les cartes que l'artista va dirigir als seus amics de Barcelona parlen de les seves primeres vivències a París i són una font de primera mà de la seva realitat i del seu entorn quotidià".

Les missives enviades pels germans Reventós a Picasso, que no s'havien exposat mai abans, reflecteixen l'amistat del pintor malagueny amb Ramon i Jacint Reventós, escriptor i metge, respectivament, pertanyents a una família de la burgesia catalana compromesa amb l'art i la intel·lectualitat de l'època.

La Fundació Picasso-Reventós ha cedit en dipòsit al Museu Picasso vuit cartes escrites per Picasso als germans Reventós per un període renovable de quatre anys, moltes de les quals inclouen "magnífics dibuixos d'una gran delicadesa", apunta Gual.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins al pròxim 10 de gener, inclou també els retrats que Picasso va fer dels seus amics i que va mostrar en la seva primera exposició al cafè modernista Els Quatre Gats de Barcelona.