La 21a edició del Festival de Jazz Costa Brava de Palafrugell presentarà, del 9 al 12 d'octubre, un programa de 7 concerts, el maridatge de jazz amb vi Jazz & Rouge, una sessió de ball, una conferència, una exposició i una projecció de cinema.

El plat fort del festival serà el trompetista Wallace Roney, que actuarà amb el seu Quintet (dia 11). Roney és considerat un dels pilars del jazz dels darrers 25 anys. Ho és des que als 16 anys va pujar per primer cop a un escenari. D'aleshores ençà, el torrencial trompetista ha estat acompanyant d'Ornette Coleman, Elvin Jones, Herbie Hancock, Dizzy Gillespie, Geri Allen, Ron Carter o el propi Miles Davis, que el va requerir el 1991 per al famós concert de Montreux.

De la programació destaca una producció pròpia del Festival. Al Centre Fraternal, el diumenge 11 (23h) es podrà gaudir de la proposta Jazz & Rouge, en la seva segona edició. Es tracta d'un maridatge entre la música que presentarà Leslie Helpert Trio i una cata de vins del Celler Roig Parals, de Mollet de Peralada, a càrrec de Mariona Parals, amb l'aportació artística de Marc Camins.

Leslie Helpert retrà tribut a la memòria de Billie Holiday. Helpert, present al catàleg de la prestigiosa discogràfica Whatabout Music, és avui una musa dels ambients més subterranis de Barcelona.

El dissabte 10 d'octubre, al Teatre Municipal, actuarà D'Astrio, un grup en constant renovació i que, amb el seu darrer treball, titulat Don't Leave The Planet, fa un pas més en la constant evolució de la banda dins d'un estil propi.

També el dia 10, al Centre Fraternal, es podrà gaudir de l'actuació de Tricia Evy Quarter, una de les noves veus que ha aportat frescor i originalitat al panorama jazzístic actual. Des de la seva residència a París s'ha guanyat el respecte i l'admiració en els ambients jazzístics més exigents de la capital francesa i és una de les veus més sol·licitades. La cantant, nascuda a l'illa de Guadalupe, ofereix un repertori farcit de composicions originals i complementat amb estàndards de jazz i peces de la tradició antillana.

La resta de la programació contempla, el 10 d'octubre (12h, plaça Nova), una sessió de ball social Lindy Hop a càrrec de Windy Hoppers. També a plaça Nova, el mateix dissabte (19h), oferirà la seva actuació el Threejay Trio; el diumenge 11 (12h) intervindran els combos de jazz i la big band de l'Escola de Música de Palafrugell. L'11 d'octubre (20h) actuarà Duot, format per Ramon Prats i Albert Cirera, a Can Genís.