Caldes de Malavella recupera les seves termes romanes

Es tracta de les termes més ben conservades de
les comarques gironines, que daten del 50 aC

05.10.2015 | 07:30
La inauguració de les termes romanes.

Una desfilada de manaies i un espectacle de dansa van servir per inaugurar ahir l'adequació de les Termes Romanes de Caldes de Malavella. Dos elements que l'Ajuntament considera que serviran per potenciar l'atractiu turístic de Caldes de Malavella. La inauguració, que es va fer a dos quarts d'onze, va estar emmarcada dins la Fira de l'Aigua, que s'ha celebrat aquest cap de setmana al municipi de la Selva.
Les Termes Romanes de Caldes de Malavella és un dels edificis de l'època romana més ben conservats de les comarques gironines. Està datat de l'any 50 abans de Crist. La seva recuperació ha estat un procés llarg que es remunta al 1897 amb unes excavacions de l'arqueòleg Norbert Font. Als anys 20 del segle passat s'hi van fer ?obres de consolidació i, després d'anys d'inactivitat, les excavacions es van reprendre el 1990 i el 1993 i es van acabar entre el 2002 i el 2007. En els últims anys s'hi han fet obres de conservació, amb la coberta protectora, i d'adequació i museïtzació per permetre'n les visites per part del públic. En destaca una passera metàl·lica que permet visitar el monument sense trepitjar-lo i malmetre'l, panells informatius i altres feines de fusteria i il·luminació que dignifiquen les Termes i en permeten una visita còmoda i didàctica.
Una cercavila dels Manaies de Llagostera des del Casino Municipal fins a les Termes Romanes va donar el tret de sortida a una ?inauguració que va prosseguir amb "La dansa de les dones d'aigua", una performance de l'Escola de Dansa Enfance. A la tarda, l'arqueòleg Joan Llinàs va fer una visita guiada a la instal·lació.
Els parlaments protocolaris van anar a càrrec de l'alcalde Salvador Balliu, el Vicepresident tercer de la Diputació i alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria; i el delegat del Govern a les Comarques Gironines, Eudald Casadesús, que va destacar el valor turístic que tindrà la recuperació d'aquestes termes i va lligar-ho a la identitat d'un municipi sempre lligat a l'aigua i que ha sabut treure partit del seu patrimoni industrial i històric.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema