El grup de teatre Filagarsa, de Molins de Rei, obrirà l'11è Concurs de teatre amateur de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols.- El grup de teatre Filagarsa, de Molins de Rei, obrirà el proper 18 d'octubre l'11è Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu, que es celebrarà les tardes dels diumenges fins el 3 d'abril de 2016 al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols. Filagarsa oferirà l'obra de creació pròpia «Kbarret25».

La programació, presentada dimarts en una roda de premsa, també inclou el Grup de Teatre Sant Hilari i el Grup de Teatre La Clau, de Sant Hilari i Santa Coloma de Farners, amb l'obra «Vuit dones», de Robert Thomas (1 de novembre).

El grup Fatalitats, de Viladecavalls, interpretarà «Revolt perillós», de J.B. Priestley (22 de novembre), mentre que el Grup Escènic de Navàs posarà en escena «Cobejant el genet», de Josep M. Simó (13 de desembre).

La primera actuació del nou any serà la del Teatre Paranys Sant Joan de Vilatorrada, que portarà a escena la creació pròpia «Amb els pixats al ventre» (10 de gener).

El Centre Parroquial de Sant Feliu de Llobregat, Pierrot Teatre, de Centelles, Els Carlins del Casal Familiar Recreatiu, de Manresa i Acte Quatre de Granollers són les altres companyies que actuaran durant els primers mesos de 2016.

L'Agrupació Teatral Benet Escriba de Sant Feliu de Guíxols i l'Ajuntament van presentar dimarts la nova edició del concurs. En nom de l'agrupació teatral, Roser Descayre i Antònia Garcia van explicar que la tradició teatral a Catalunya es manté ferma, amb més de 300 grups federats. «Això implica que quan hem de fer la selecció per cada edició del concurs tenim una gran responsabilitat, perquè l'oferta existent sol ser molt bona arreu», van dir.

Des que es va posar en marxa aquesta iniciativa (el 2004) han passat per Sant Feliu de Guíxols 113 companyies de Catalunya. Un total de 86 són de la demarcació de Barcelona, 11 de Girona, 10 de Tarragona, 2 de Lleida, 3 de Mallorca, 1 d'Astúries i 1 de Gandia. Pel que fa a espectadors, han passat pel Teatre Auditori Narcís Masferrer 14.837 persones en els darrers deu anys.

Tant per l'alcalde de Sant Feliu, Carles Motas, com pel regidor de Cultura, Jordi Vilà, el concurs de teatre amateur té una «vitalitat excel.lent».