La biblioteca de Lloret de Mar acull, fins al proper 6 de novembre, l'exposició Mirades en diàleg, una mostra que pretén donar a conèixer entre la població la diversitat religiosa que hi ha al municipi. A més, paral·lelament s'estan organitzant xerrades i diàlegs amb les diferents comunitats religioses, per tal de donar-ne a conèixer diversos aspectes.

Mirades en diàleg és una exposició de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (Audir) que proposa una introducció a la diversitat de creences i conviccions de la gent que viu a la vila i, alhora, vol posar en valor la riquesa cultural tot mostrant els objectes simbòlics de les diverses religions.

Per tal de completar l'experiència, s'ha organitzat un cicle de xerrades per donar a conèixer les diferents creences i compartir-les amb el públic. Així, el primer diàleg, celebrat el divendres 2 d'octubre, va comptar amb el pastor de la comunitat evangèlica de Filadelfia i l'acompanyament del cor de l'església de Lloret.

Ahir, el protagonisme va recaure sobre la comunitat hindú, amb una xerrada sobre la reencarnació. El proper dia 15, la comunitat sikh oferirà un dels seus àpats comunitaris, mentre que el 23 d'octubre serà el torn de la comunitat catòlica, sota el títol Laudato si, una terra per a tothom. Els diàlegs es tancaran el 5 de novembre amb la xerrada L'Islam: com més proper, més desconegut, a càrrec de Jordi Moreras, autor del llibre Musulmanes en Catalunya.

D'altra banda, durant el temps que duri l'exposició, les comunitats religioses de Lloret obren les seves portes perquè tothom pugui conèixer l'interior dels seus centres de culte. Així doncs, s'han programat visites guiades a aquests espais per tal que els visitants puguin tenir-ne un coneixement més profund. La primera ruta començarà a la parròquia i continuarà a la mesquita Can Carbó i l'església evangèlica. Aquest recorregut es podrà fer els dies 19 (a les quatre de la tarda) i 31 d'octubre (a dos quarts de deu del matí), prèvia inscripció a la biblioteca. El segon itinerari anirà fins a la Mesquita del Molí i el Gurdwara dels sikhs. En aquest cas, el punt de partida serà la plaça de les Regions i l'excursió tindrà lloc el dia 24 d'octubre a les deu del matí i el 28 d'octubre a les quatre de la tarda.