Barcelona rebutja exhibir una imatge "daliniana" del torero Morante de la Puebla

12.10.2015 | 07:33

L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat exhibir a la seva ciutat una tanca publicitària del torero José Antonio Morante de la Puebla reencarnat en Salvador Dalí, per mostrar-se "contrària a les curses de braus i a favor dels drets dels animals". Així ho van confirmar ahir fonts municipals i de l'equip jurídic de Morante de la Puebla, la imatge "daliniana" del qual, obra del fotògraf José Ramón Lozano, pretenia penjar-se en un edifici del Passeig de Colom de la ciutat comtal per promocionar la Fira del Pilar de Saragossa.
El govern d'Ada Colau va remetre un comunicat a l'equip de Morante, en què assenyalava: "Vista la imatge que ens vau enviar divendres passat, 2 d'octubre, per a la instal·lació d'una lona publicitària de gran format al passeig de Colom, us informem que aquesta Gerència no aprova la creativitat presentada. El 2004 es va aprovar una declaració manifestant-se contrari a les curses de braus i favorable als drets dels animals".
Per a l'entorn del torero, aquesta decisió del consistori barceloní resulta "tot un atropellament a la llibertat d'expressió", ja que la imatge, en què es veu Morante de la Puebla amb el tors nu i reencarnat en Dalí, "no té res a veure amb el maltractament animal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema