L'Ajuntament de Barcelona ha rebutjat exhibir a la seva ciutat una tanca publicitària del torero José Antonio Morante de la Puebla reencarnat en Salvador Dalí, per mostrar-se "contrària a les curses de braus i a favor dels drets dels animals". Així ho van confirmar ahir fonts municipals i de l'equip jurídic de Morante de la Puebla, la imatge "daliniana" del qual, obra del fotògraf José Ramón Lozano, pretenia penjar-se en un edifici del Passeig de Colom de la ciutat comtal per promocionar la Fira del Pilar de Saragossa.

El govern d'Ada Colau va remetre un comunicat a l'equip de Morante, en què assenyalava: "Vista la imatge que ens vau enviar divendres passat, 2 d'octubre, per a la instal·lació d'una lona publicitària de gran format al passeig de Colom, us informem que aquesta Gerència no aprova la creativitat presentada. El 2004 es va aprovar una declaració manifestant-se contrari a les curses de braus i favorable als drets dels animals".

Per a l'entorn del torero, aquesta decisió del consistori barceloní resulta "tot un atropellament a la llibertat d'expressió", ja que la imatge, en què es veu Morante de la Puebla amb el tors nu i reencarnat en Dalí, "no té res a veure amb el maltractament animal".