Desenvolupen una nova vacuna efectiva contra la tuberculosi

Científics nord-americans han testat en simis el que podria ser una alternativa a la que ja existeix avui en dia

14.10.2015 | 07:31
La ciència segueix avançant.
La ciència segueix avançant.

Un grup de científics nord-americans ha desenvolupat una efectiva vacuna que ofereix una forta protecció contra la tuberculosi i una alternativa competent a l'única que existeix, segons un estudi publicat ahir per la revista Nature Communications. Els resultats de la investigació, desenvolupada per la Universitat Tulane (Louisiana, Estats Units), demostren que la nova vacuna, testada en macacos, és capaç d'induir una resposta immunitària favorable en aquests simis, que prèviament van ser infectats amb una dosi letal de Mycobacterium tuberculosi, el patogen que causa la malaltia.
El científic del Centre Nacional d'Investigació de Primats i líder de l'estudi, Deepak Kaushal, i els seus col·legues, van desenvolupar la cura usant una versió modificada del bacteri Mycobacterium tuberculosi, que no tenia el potencial de causar la malaltia però és capaç d'induir una resposta immune específica. Aquesta vacuna, que es va administrar als animals per inhalació, va proporcionar als simis un alt nivell de protecció contra la infecció, provocant una disminució dels símptomes i una millora de la resposta immune.
Els investigadors van recordar que la tuberculosi, un bacteri que es transmet per l'aire i afecta principalment els pulmons, continua sent una pandèmia global, en part a causa de la baixa protecció que ofereixen les vacunes actuals. A més, els experts van insistir en la urgència de desenvolupar tractaments més efectius en la lluita contra l'afecció i van ressaltar la diferència notable entre la nova vacuna que han desenvolupat i la que existeix en l'actualitat.
L'ús en aerosol de la Mycobacterium tuberculosi atenuada, podria ser el primer pas en el desenvolupament de nous i més potents tractaments contra aquesta patologia, que podrien arribar al mercat farmacèutic en els pròxims anys. Encara quedaria, per tant, un llarg camí per recorrer, però els científics es mostren esperançats amb l'efectivitat de la vacuna.
La tuberculosi és una infecció bacteriana contagiosa que afecta sobretot els pulmons, però que si no s'atura a temps, es pot propagar a altres òrgans. Així mateix, la malaltia pot afectar el sistema nerviós central, el sistema limfàtic, el sistema circulatori, el sistema genitourinari, l'aparell digestiu, els ossos, les articulacions i fins i tot la pell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Escolta els finalistes de l´Intro 2016
Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Rooms i Edward Estlin disputaran la final el 3 de novembre a l'escenari de Sant Feliu de Fires de...

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Les obres feia 14 anys que esperaven que el seu amo les reclamés Nou de les peces porten la firma...

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema