Les dones despullades deixaran d'aparèixer, pròximament, a les pàgines de la famosa revista Playboy. Aquesta decisió acabarà amb una de les principals senyes que han identificat la publicació fundada per Hugh Hefner el 1953, a partir del mes de març de l'any vinent. Segons els responsables de la revista, aquesta decisió s'ha pres després de valorar com el consum ha canviat radicalment en els darrers anys, sobretot després de la irrupció d'Internet. Per aquest motiu, Playboy apostarà a partir d'ara per dotar les seves pàgines de més continguts, dirigits sobretot al lector masculí, que s'acompanyaran de fotografies més eròtiques que pornogràfiques.

La decisió va ser anunciada pel conseller delegat de la llegendària revista, Scott Flanders, en una entrevista concedida al diari The New York Times. "Estem a només un clic de distància de qualsevol acte sexual imaginable i de manera gratuïta", ha assegurat Flanders al diari nord-americà.

Tot i no passar per problemes econòmics en cap moment, Playboy ha patit les conseqüències dels canvis que s'han produït en les darreres dècades, sobretot des de l'arribada de les noves tecnologies, amb el consegüent canvi en les pautes de consum. Les xifres ho evidencien: la revista ha passat de tenir una tirada de 5,6 milions d'exemplars el 1975 als 800.000 exemplars actuals.

La reunió amb Hugh Hefner

Segons informa The New York Times, aquest important gir de la revista eròtica més famosa del món va començar a prendre forma fa tot just un mes. Cory Jones, editor de la revista, va anar a veure el seu fundador Hugh Hefner a la Mansió Playboy. En un saló decorat amb gravats de Picasso i Kooning a les parets i amb els nervis a flor de pell, Jones va transmetre a Hefner, de 89 anys, la conclusió a la qual havien arribat els editors durant una reunió celebrada recentment: la revista que va liderar la revolució sexual als Estats Units, hauria de deixar de publicar imatges de dones despullades.

El multimilionari magnat va entendre perfectament la situació i va aprovar el canvi sense posar-hi cap trava. Jones i Hefner, amb la resta d'editors, van acordar llavors posar en marxa un redisseny que arrencarà el mes de març de 2016, i que comportarà sobretot que les models deixin d'aparèixer sense roba, sense renunciar a l'erotisme.