L'escriptora Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1951) ha guanyat el Premi Planeta 2015 amb la novel·la 'Hombres desnudos'. L'escriptora, creadora de la saga protagonitzada per la inspectora de policia Petra Delicado, s'ha fet amb el guardó més ben dotat de les lletres espanyoles, premiat amb 601.000 euros, i amplia així el seu elenc de reconeixements, entre els quals destaca el Premi Nadal 2011 i el darrer Pepe Carvalho.

El finalista d'aquest any ha estat el guionista i director de cinema Daniel Sánchez Arévalo (Madrid, 1970) amb l'obra 'La isla de Alice'. El LXIV Premi Planeta ha estat el primer lliurat després de la mort de José Manuel Lara Bosch.

L'obra d'Alicia Giménez Bartlett, presentat sota el pseudònim de Toni Farga i el títol provisional 'Nuves de tormenta', narra la història d'un professor de literatura a l'atur, i la Irene, una empresària abandonada pel seu marit. Tots dos es veuen obligats a canviar dràsticament de vida per sobreviure i la seva trobada, al voltant de la prostitució masculina, acabarà convertint-se en una fatalitat.

La isla de Alice, la novel·la finalista al Premi Planeta 2015 presentada amb el pseudònim de Julia Ponsky i el títol provisional 'Trece meses desde mayo', està protagonitzada per Alice, una dona a qui el marit se li mor en un accident de trànsit en una carretera on se suposava que no havia d'estar. La història narra l'aventura per descobrir els secrets que s?amagaven rere la vida del seu marit i la manera com reconstrueix el seu últim viatge, que la portarà fins a una misteriosa illa.