El 18 d'octubre s'esborrarà l'obra que Frederic Amat ha ideat al Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). El pintor barceloní va voler aprofitar els plafons de l'Espai Art on normalment s'hi pengen les obres dels artistes exposats per convertir-ho en el llenç per a la seva obra efímera. Dissabte passat, amb un guix a la mà, va començar la creació com a complement de la seva exposició, 'Fil de la Nit', que es pot visitar en aquest mateix espai des de l'agost passat. Per l'artista, "la millor manera de tancar una exposició sobre la nit és amb la llum del Sol". Un grup d'infants també van acompanyar l'artista mentre feia la seva creació.

Des de dissabte passat i fins al pròxim 18 d'octubre els plafons de l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) són el llenç de l'obra efímera del pintor barceloní Frederic Amat, que ja hi exposava la mostra 'Fil de la Nit' des de principis d'agost.

De fet, la idea ja va sorgir llavors quan Amat va veure els suports pintats de negre per a la seva exposició. Es va acordar que tres dels seus grans quadres es retirarien una setmana abans per donar pas a una obra feta amb guix.

L'obra és, segons la definició de l'autor, "un tractat de gnomònica" amb el que vol posar punt i final a l'exposició 'Fil de Nit'. Segons l'artista, "la millor manera de tancar una exposició sobre la nit és amb la llum del Sol". Iés que el Sol, l'ombra i la geometria són els elements que es poden veure en aquesta obra efímera. Pel que fa a la curta durada d'aquesta creació, que s'esborrarà el pròxim 18 d'octubre, Amat diu: "L'efimeritat és com un rastre en guix, i com les hores, té tendència a esborrar-se".

Una part dels tres plafons va ser guixat i acabat amb l'ajuda d'un grup d'infants que van acompanyar l'artista. Sobre els seus col·laboradors improvisats, Amat va dir que "el Sol marca el temps, i que el temps futur és dels infants".