Els hereus de Jaume Xifra cedeixen a Salt l'obra de l'artista

L'Ajuntament es compromet a conservar el llegat de l'artista, que va morir l'any passat a París

15.10.2015 | 07:29
L´alcalde Salt i els hereus de Xifra, durant la signatura de l´acord.

L'Ajuntament de Salt i els hereus de l'artista saltenc Jaume Xifra, van signar dimarts un conveni pel qual l'Ajuntament es farà càrrec de la conservació de l'obra de l'artista, que ha estat cedida pels seus hereus: Joan i Maria Teresa Xifra i Carreras. Els hereus cedeixen també a l'Ajuntament els drets d'explotació de l'obra.
En el conveni, es reconeix el valor cultural i per a la investi gació del llegat artístic de l'artista saltenc Jaume Xifra i es valora molt positivament l'interès públic col·lectiu que té el llegat artístic d'aquest artista conceptual per la qual cosa ambdues parts consideren convenient i necessari fer-ne aquesta donació a l'Ajuntament de Salt, per tal de garantir la seva conservació i divulgació entre els investigadors i la societat en general.
Jaume Xifra, va néixer a Salt el 1934 i va morir l'any passat a París. Xifra és un dels primers artistes de la generació conceptual catalana dels anys seixanta i va emigrar a França en plena dictadura.
Xifra fou un artista inquiet, interdisciplinari, capaç d'inventar artefactes i sistemes artístics capaços de permetre la participació de l'espectador. Per altra banda va ser també un gran pedagog a les escoles de Belles Arts de Dijon i Cergy-Pontoise.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema