Sis reconeguts experts debatran sobre la importància del monestir benedictí de Sant Pere de Rodes en un col·loqui que tindrà lloc el dissabte 24 d'octubre al Castell de Perlada.

Per encetar la temporada de tardor del cicle de conferències Experiències Culturals s'ha escollit el col·loqui que duu per títol "Novetats sobre Sant Pere de Rodes", al qual s'han convidat a sis eminents historiadors per fer, en una jornada que s'estendrà durant tot el dia i que inclou diferents xerrades i visites guiades, un radiografia d'aquest espai patrimonial.

El col·loqui se centrarà en el monestir benedictí de Sant Pere de Rodes, considerat un monument emblemàtic del romànic català i espai de grans especificitats pel que fa a la seva història, estructura i art. Tot plegat ha desembocat durant els darrers anys, en l'elaboració continuada d'estudis sobre diversos aspectes de l'espai.

Entre els experts particpants hi ha fotògrafs com Jordi Mestre, professors d'arquitectura com Josep Giner, la coordinadora de St. Pere de Rodes Sònia Masmartí, historiadors com Imma Lorés o gestores de patrimoni com Clara Poch són alguns dels convidats en la Jornada a més del director del museu del Castell de Peralada, Jaume Barrachina.