La diòcesi de Girona va aportar gairebé 142.000 € a missions l´any 2014

Compta amb 48 missioners repartits per 23 països d'arreu del món, la major part a Amèrica, especialment a països com Xile i Perú

17.10.2015 | 07:12

La diòcesi de Girona va aportar gairebé 142.000 euros a les missions durant l'any 2014. Per fer aquesta tasca d'evangelització, la diòcesi compta en aquests moments amb 48 missioners i missioneres repartits per 23 països. L'església catòlica celebra demà ?diu?menge el Dia Mundial del Domund, una jornada universal de col·lecta econòmica en què parròquies i comunitats religioses recullen diners per destinar a l'activitat missionera.
Durant la jornada del Domund de l'any passat, la diòcesi de Girona va recollir un total de 130.236,35 euros. La resta de fons van provenir de la col·lecta de les Vocacions Natives, amb la qual es van aconseguir 6.603,72 euros, i la de la Infància Missionera, amb 4.877,11 euros. Així doncs, la diòcesi gironina va poder aconseguir 141.717,18 euros per destinar a missions, essent la diòcesi catalana que més diners hi va aportar l'any passat, només per darrera de Barcelona.
Totes aquestes aportacions serveixen per finançar la tasca social, religiosa, humanitària i de cooperació que desenvolupen els missioners diocesans, i es distribueixen en funció de les necessitats globals dels països i també seguint les assignacions de la Secretaria General de l'Obra Pontifícia de la Propagació de la Fe. Per això, demà se celebra la jornada del Domund, destinada a recaptar fons per a aquesta finalitat.

Amèrica, principal destí
Actualment, la diòcesi de Girona compta amb 48 missioners repartits en 23 països. D'aquests, 31 són dones -de diferents congregacions- i 17 són homes. El continent on hi ha més missioners gironins és Amèrica, amb un total de 35: cinc a Xile, cinc més a Perú, quatre a Colòmbia, Brasil i Bolívia, tres a Paraguai i Veneçuela, dos als Estats Units i un a Costa Rica, El Salvador, Panamà, República Dominicana i Uruguai.
Àfrica és la segona destinació més popular entre el missioners gironines, amb un total d'onze. N'hi ha dos a Congo, Ruanda i Togo, mentre que a Angola, Moçambic, Níger, Burkina Faso i el Marroc n'hi ha un a cadascun. Finalment, la diòcesi de Girona comtpa amb dos missioners a l'Àsia: un a l'Índia i l'altre a Filipines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El dramaturg belga Fabrice Murgia
«El teatre és una arma formidable per fer-nos preguntes, sobretot sobre el poder i les seves idees»

«El teatre és una arma formidable per fer-nos preguntes, sobretot sobre el poder i les seves idees»

Fabrice Murgia torna al Temporada Alta amb «Children of nowhere» que dóna veu als presos polítics...

El Consell Ministerial de l´ESA debatrà el pròxim desembre el futur d´ExoMars

L'Agència Espacial Europea (ESA) va informar ahir que analitzarà el futur de les...

El Vaticà prohibeix escampar o tenir a casa les cendres dels difunts

El Vaticà prohibeix escampar o tenir a casa les cendres dels difunts

La Doctrina de la Fe de l'Església Catòlica publica un nou document aprovat pel papa Francesc

Mor el mateix dia i a la mateixa hora que va néixer als 103 anys

El britànic Jimmy Newell va morir el passat dia 11 d'octubre a les 12 del migdia a la ciutat de...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema