La diòcesi de Girona va aportar gairebé 142.000 euros a les missions durant l'any 2014. Per fer aquesta tasca d'evangelització, la diòcesi compta en aquests moments amb 48 missioners i missioneres repartits per 23 països. L'església catòlica celebra demà ?diu?menge el Dia Mundial del Domund, una jornada universal de col·lecta econòmica en què parròquies i comunitats religioses recullen diners per destinar a l'activitat missionera.

Durant la jornada del Domund de l'any passat, la diòcesi de Girona va recollir un total de 130.236,35 euros. La resta de fons van provenir de la col·lecta de les Vocacions Natives, amb la qual es van aconseguir 6.603,72 euros, i la de la Infància Missionera, amb 4.877,11 euros. Així doncs, la diòcesi gironina va poder aconseguir 141.717,18 euros per destinar a missions, essent la diòcesi catalana que més diners hi va aportar l'any passat, només per darrera de Barcelona.

Totes aquestes aportacions serveixen per finançar la tasca social, religiosa, humanitària i de cooperació que desenvolupen els missioners diocesans, i es distribueixen en funció de les necessitats globals dels països i també seguint les assignacions de la Secretaria General de l'Obra Pontifícia de la Propagació de la Fe. Per això, demà se celebra la jornada del Domund, destinada a recaptar fons per a aquesta finalitat.

Amèrica, principal destí

Actualment, la diòcesi de Girona compta amb 48 missioners repartits en 23 països. D'aquests, 31 són dones -de diferents congregacions- i 17 són homes. El continent on hi ha més missioners gironins és Amèrica, amb un total de 35: cinc a Xile, cinc més a Perú, quatre a Colòmbia, Brasil i Bolívia, tres a Paraguai i Veneçuela, dos als Estats Units i un a Costa Rica, El Salvador, Panamà, República Dominicana i Uruguai.

Àfrica és la segona destinació més popular entre el missioners gironines, amb un total d'onze. N'hi ha dos a Congo, Ruanda i Togo, mentre que a Angola, Moçambic, Níger, Burkina Faso i el Marroc n'hi ha un a cadascun. Finalment, la diòcesi de Girona comtpa amb dos missioners a l'Àsia: un a l'Índia i l'altre a Filipines.