L'Arqueològic exposa fins a 20.000 anys de pràctiques funeràries a Catalunya

Una exposició a Sant Pere de Galligants aplega 300 objectes de 19 museus diferents

17.10.2015 | 07:12
Una imatge d´un enterrament prehistòric.

L'exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica, inaugurada ahir a la seu gironina del Museu d'Arqueologia de Catalunya, a Sant Pere de Galligants, exposa més de 300 objectes procedents de 19 museus catalans a través dels quals es fa una síntesi de 20.000 anys de pràctiques funeràries preshitòriques.
La mostra vol ser una via d'aproximació al passat a través de la rica cultura material que ha perviscut de la prehistòria: l'arqueologia de la mort.
El museu presenta per primera vegada una síntesi de les pràctiques funeràries. L'exposició està organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya a través d'Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya.
El museu ha explicat en un comunicat que les pràctiques funeràries "són un mirall del món del vius i per tant reflecteixen temes tan diversos com el canvi cultural, la relació dels avantpassats amb el seu entorn, els contactes i intercanvis, les creences i el món simbòlic".
L'exposició es compon de vuit àmbits temàtics i alhora cronològics, com ara Un mort un sepulcre, El problema dels que morien llunyL'enterrament de les elits.
El visitant té a l'abast diversos vídeos de pràctiques funeràries contemporànies a diferents parts del món, i es fa una reflexió sobre la mort i les pràctiques funeràries com a fet universal.
L'exposició incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès o el sepulcre megalític de Seró, a la Noguera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema