El director de 'Nàufrags', Lluís Danés, ha decidit suspendre l'estrena de l'obra al Temporada Alta per motius econòmics i de plantejament artístic. L'obra, que combina teatre visual i música en directe, s'havia de veure per primer cop el 27 de novembre al Teatre de Salt (Gironès).

En una carta que ha enviat al director de Temporada Alta, però, Danés comunica que ha decidit posposar-ne l'estrena. El director de 'Nàufrags' ho atribueix a dos motius. Per una banda, l'econòmic, "que ha fet que tot el procés de construcció i s'endarrerís". I per l'altra, el canvi de plantejament artístic, que ha obligat a canviar-ne text i la música. 'Nàufrags' s'estrenarà ara a principis de gener al Mercat de les Flors.

'Nàufrags' s'havia d'estrenar el 27 de novembre al Teatre de Salt. La nova proposta del director i guionista d'Arenys de Mar (Maresme) combina el teatre visual amb la música. A 'Nàufrags', titelles i objectes comparteixen escenari amb les cançons en directe. Amb lletra del poeta contemporani Josep Perals, música de Xavi Lloses i la interpretació de la cantant Bikimel, 'Nàufrags' té com a eix les històries d'ambició dels passatgers d'un transatlàntic que es creia invencible, però que acaba enfonsant-se. Segons la proposta que surt al web del Temporada Alta, els dos músics són els únics supervivents del naufragi i es troben atrapats eternament en una illa feta d'estranys instruments musicals, des d'on cantaran les històries dels altres passatgers.

L'espectacle, però, no es podrà veure al Temporada Alta. El seu director i dramaturg ha enviat una carta al director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, on li comunica que és "inviable" estrenar-lo al festival gironí "en condicions òptimes". "Els motius han estat dos de principals; d'una banda, el factor econòmic, que ha fet que tot el procés de construcció i de creació s'endarrerís, i de l'altra hem tingut problemes amb el plantejament artístic de l'espectacle, que ens ha obligat a començar amb un nou text i una nova música", recull la carta. A l'escrit, però, Danés ja fa saber que la decisió no suposa ajornar sine die l'estrena de 'Nàufrags'.

"Sí que mantenim les dates per estrenar al Mercat de les Flors i fer les funcions previstes els dies 8, 9 i 10 de gener del 2016", diu Lluís Danés. Des del Festival Temporada Alta ja han anunciat que retornaran l'import íntegre de totes les entrades venudes. En el cas d'aquelles que s'hagin comprat a través del web del festival, la devolució serà immediata; i pel què fa a aquelles que s'han adquirit a taquilla, es retornaran mitjançant transferència bancària.

Dues noves funcions de 'Ventura' i 'Et planto'

D'altra banda, el Festival Temporada Alta ha decidit fer dues noves funcions dels espectacles 'Ventura' i 'Et planto'. Les entrades es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts a les deu del matí.'Ventura', de Cristina Clemente amb David Planas i Meritxell Yanes, oferirà dues noves funcions els dies 6 i 13 de novembre a Can Pagans de Celrà (Gironès). 'Et planto', de la companyia El vol del pollastre, les farà els dies 5 i 6 de desembre a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles.