El director de Nàufrags, Lluís Danés, ha decidit suspendre l'estrena de l'obra al festival Temporada Alta per motius econòmics i de plantejament artístic. L'obra, que combina teatre visual i música en directe, s'havia de veure per primer cop el 27 de novembre al Teatre de Salt.

Danés ha comunicat per carta a Temporada Alta que ha decidit posposar-ne l'estrena per dos motius. Per una banda, l'econòmic, «que ha fet que tot el procés de construcció i s'endarrerís». I per l'altra, el canvi de plantejament artístic, que ha obligat a canviar-ne text i la música.

Nàufrags s'estrenarà, segons nova data, a principis de gener al Mercat de les Flors. La nova proposta del director i guionista d'Arenys de Mar inclou titelles i objectes que comparteixen escenari amb les cançons en directe.

Amb lletra del poeta contemporani Josep Perals, música de Xavi Lloses i la interpretació de la cantant Bikimel, Nàufrags té com a eix les històries d'ambició dels passatgers d'un transatlàntic que es creia invencible, però que acaba enfonsant-se.

Segons la proposta publicitada al web del Temporada Alta, els dos músics són els únics supervivents del naufragi i es troben atrapats eternament en una illa feta d'estranys instruments musicals, des d'on cantaran les històries dels altres passatgers.

A la carta que Danés ha enviat a Salvador Sunyer, director de Temporada Alta, fa saber que la decisió no suposa ajornar sine die l'estrena de l'obra.«Sí que mantenim les dates per estrenar al Mercat de les Flors i fer les funcions previstes els dies 8, 9 i 10 de gener del 2016», diu Lluís Danés.

Des del Festival Temporada Alta ja han anunciat que retornaran l'import íntegre de totes les entrades venudes. En el cas d'aquelles que s'hagin comprat a través del web del festival, la devolució serà immediata; i pel que fa a aquelles que s'han adquirit a taquilla, es retornaran mitjançant transferència bancària.

«Ventura» i «Et planto»

D'altra banda, el Festival Temporada Alta ha anunciat dues noves funcions dels espectacles Ventura i Et planto. Les entrades es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts a les deu del matí.

Ventura, de Cristina Clemente amb David Planas i Meritxell Yanes, oferirà dues noves funcions els dies 6 i 13 de novembre a Can Pagans de Celrà. Et planto, de la companyia El vol del pollastre, es farà els dies 5 i 6 de desembre a la Factoria d'Arts Escèniques de Banyoles.