El jurat del Premi Quim Masó 2015 ha proclamat guanyador del novè Premi Quim Masó al projecte «F.R.A.U»., presentat per Albert Arribas i Centaure Produccions. «F.R.A.U.» és l´escenificació del llibre Quadern del Frau d´Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant aquesta temporada. El llibre recull tota l'obra de l'autor, que l'ha reescrit per a l'ocasió.

La proposta guanyadora és un espectacle de set hores sense pausa, estructurat en forma de «festival» i que combina sis «espectacles» autònoms amb moments parateatrals. PerCentaure Produccions "portar el Quadern del frau dalt de l´escenari és, potser, una manera assenyada de reflexionar sobre aquest festival de banalitats que el nostre segle XXI ha propiciat sota el nom de polítiques culturals".

L´equip artístic estarà integrat per Albert Arribas (dramatúrgia i direcció); Mònica Almirall, Jordi Collet, Oriol Genís, Antònia Jaume, Marta Ossó i Albert Prat (intèrprets). Tots ells formen Centaure produccions una companyia teatral que va néixer l´any 2013 i ha estrenat els espectacles Vespres de la Beata Verge, El cant de la gorgona, Moro com a país, Sala de miralls o Selecció. Aquesta temporada tenen previst estrenar Licaó i Vergonya eterna.

El projecte ha estat escollit entre un total de 25 propostes que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s´estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure´s a l´edició 2016 de Temporada Alta.

La proclamació del guanyador s´ha fet aquest vespre en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte, a la sala La Planeta, que ha comptat amb l´actuació musical de Mercè Martínez (veu), Andreu Gallén (piano) i David Bayés (contrabaix) que han interpretat fragments de l´espectacle Cantar al desamor.

Els altres dos projectes finalistes han estat «Jambo Bwana» de Manel Dueso i «Almirall i Realpolitik» d´Elies Barberà i de Carles Fernández Giua. El jurat que ha avaluat els projectes presentats estava format per Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions), Josep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició dels Premis Quim Masó) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

El Premi Quim Masó s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l´actor, director i productor teatral Quim Masó, és un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus projectes i representar-los als escenaris del país. L´any passat el Premi va assolir el rècord de participació de les darreres edicions amb un total de 48 produccions teatrals presentades.