Una obra de set hores sense pausa rep el Premi Quim Masó de teatre

El jurat lliura a Girona el guardó al projecte «F.R.A.U.», d'Albert Arribas

21.10.2015 | 21:00
El gunayador, Albert Arribas

El jurat del Premi Quim Masó 2015 ha proclamat guanyador del novè Premi Quim Masó al projecte «F.R.A.U»., presentat per Albert Arribas i Centaure Produccions. «F.R.A.U.» és l´escenificació del llibre Quadern del Frau d´Albert Balasch, que sortirà publicat per Edicions 62 durant aquesta temporada. El llibre recull tota l'obra de l'autor, que l'ha reescrit per a l'ocasió.

La proposta guanyadora és un espectacle de set hores sense pausa, estructurat en forma de «festival» i que combina sis «espectacles» autònoms amb moments parateatrals. PerCentaure Produccions "portar el Quadern del frau dalt de l´escenari és, potser, una manera assenyada de reflexionar sobre aquest festival de banalitats que el nostre segle XXI ha propiciat sota el nom de polítiques culturals".

L´equip artístic estarà integrat per Albert Arribas (dramatúrgia i direcció); Mònica Almirall, Jordi Collet, Oriol Genís, Antònia Jaume, Marta Ossó i Albert Prat (intèrprets). Tots ells formen Centaure produccions una companyia teatral que va néixer l´any 2013 i ha estrenat els espectacles Vespres de la Beata Verge, El cant de la gorgona, Moro com a país, Sala de miralls o Selecció. Aquesta temporada tenen previst estrenar Licaó i Vergonya eterna.

El projecte ha estat escollit entre un total de 25 propostes que optaven al premi en aquesta edició. El guanyador rebrà una dotació màxima de 50.000 € i el muntatge s´estrenarà al Grec Festival de Barcelona 2016 per posteriorment veure´s a l´edició 2016 de Temporada Alta.

La proclamació del guanyador s´ha fet aquest vespre en el marc de les activitats de Temporada Alta, en un acte, a la sala La Planeta, que ha comptat amb l´actuació musical de Mercè Martínez (veu), Andreu Gallén (piano) i David Bayés (contrabaix) que han interpretat fragments de l´espectacle Cantar al desamor.

Els altres dos projectes finalistes han estat «Jambo Bwana» de Manel Dueso i «Almirall i Realpolitik» d´Elies Barberà i de Carles Fernández Giua. El jurat que ha avaluat els projectes presentats estava format per Xavier Albertí (director teatral i del Teatre Nacional de Catalunya), Ramon Simó (director teatral i director del Festival Grec), Andreu Gomila (crític i periodista teatral), Pere Puig (director teatral i de la Sala La Planeta), Josep Domènech (Bitò Produccions), Josep Sánchez (director del Teatre Municipal de Girona), Joan Yago (guanyador de la vuitena edició dels Premis Quim Masó) i Guillem Terribas (Llibreria 22), actuant com a secretari.

El Premi Quim Masó s'atorga amb periodicitat anual i és l'únic amb retribució econòmica al nostre país per a la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana no estrenats.

El guardó, creat el 2006 en reconeixement a l´actor, director i productor teatral Quim Masó, és un motor imprescindible perquè companyies, productores i dramaturgs puguin tirar endavant els seus projectes i representar-los als escenaris del país. L´any passat el Premi va assolir el rècord de participació de les darreres edicions amb un total de 48 produccions teatrals presentades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema