Subhasten el quadre de Dalí «El llac de Vilabertran» per 250.000 euros de sortida

L'obra va ser propietat de la germana de l'artista i va romandre durant dècades a mans d'un col·leccionista

21.10.2015 | 07:35
L´obra de Dalí.

La sala de subhastes madrilenya Fernando Durán subhastarà el proper 10 de novembre el quadre de Salvador Dalí El llac de Vilabertran, que va ser propietat de la germana del pintor i que ha romàs durant dècades en una col·lecció particular espanyola, amb un preu de sortida de 250.000 euros.
Aquesta obra, un llenç de 68,5 centímetres per 47,5 centímetres inclòs al catàleg raonat de la Fundació Gal·la-Dalí amb el número 42, que surt a subhasta per primera vegada, és una pintura que l'artista de Figueres va pintar el 1919, és a dir quan només tenia quinze anys.
Segons explica la sala de subhastes, Dalí, mort el 1989, va realitzar aquest «magnífic quadre», que exposa en l'actualitat la sala, sota la influència d'artistes ?postimpressionistes com Pierre Bonnard i referències cromàtiques i espacials característiques de la pintura modernista catalana «i la pinzellada de Joaquín Mir i Santiago Rusiñol».
Segons explica Ian Gibson a Dalí jove, Dalí genial, en aquesta pintura es plasma l'amor de l'artista per Vilabertran, el poble als afores de Figueres al qual, de nen, havia anat sovint d'excursió amb els seus pares i al petit «llac» que era lloc predilecte «dels enamorats».
«Anys més tard -diu l'escriptor- Dalí va ambientar aquí una de les escenes de la seva projectada pel·lícula El carretó de carn, i fins i tot, ja ric, va intentar comprar, en va, el «llac» i els seus voltants (...) Avui, gairebé ofegat per la vegetació, es troba ocult rere d'un reixat infranquejable, més jungla que un racó del paradís perdut» del pintor. La subhasta posarà a la venda també un Tàpies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema