Tot just dos minuts de metratge han desencadenat la bogeria entre els seguidors de la saga Star Wars. Gairebé 10 milions de visionats en les seves primeres 11 hores i fans apesarats per la possibilitat que Luke Skywalker s'hagi passat al costat fosc en aquest nou lliurament, El despertar de la fuerza. Una xifra que apunta a superar amb facilitat els 20,7 milions de visionats que va rebre en les seves primeres 24 hores al web el segon teaser (avanç) de la pel·lícula, llançat a l'abril, i que ja ha estat vist 65 milions de vegades, segons dades de Google.

En aquestes noves imatges no queda gens clar, però avança una estètica similar a la de la trilogia original, estrenada entre 1977 i 1983, i anticipa una història tenebrosa en la qual un dels personatges és arrossegat al costat fosc, com va passar amb Anakin Skywalker / Darth Vader, el pare de Luke. La identitat del nou «traïdor» no aclareix, però la teoria més estesa a Twitter -on el tràiler és va convertir ahir en un dels trending topics a nivell mundial- és que es tractaria del mateix Luke, l'heroi de la història creada per George Lucas.

En aquest nou lliurament, Lucasfilm i Disney han recuperat els tres protagonistes de la primera trilogia -Mark Hamill, Harrison Ford i Carrie Fisher-, que són a més un dels principals atractius de la pel·lícula dirigida per J.J. Abramas. Però, mentre Han Solo (Ford) i la princesa Leia (Fisher) sí que apareixen en el tràiler -fins i tot fosos en una emotiva abraçada- la cara de Luke (Hamill) no es veu en aquestes noves imatges, encara que sí una mà dreta biònica com la que ell té des que el seu pare li va tallar la mà en un dels èpics enfrontaments de la saga en l'episodi V, L'imperi contraataca. En aquest cas és un misteriós home, amb una capa que li cobreix el cap, el que, amb la seva mà biònica, acaricia un malmès R2-D2, l'inseparable robot de Luke.

I a més de en aquesta escena, els fans àvids de novetats creuen haver vist a Luke, vestit de negre de cap a peus, en una escena en què afirma, mirant la careta destrossada del mort Darth Vader: «Compliré amb el nostre destí. Acabaré el que tu vas començar». Una teoria que es reforça amb el fet que en el cartell oficial de la pel·lícula, llançat el passat dissabte, tampoc hi apareix Luke, però sí un misteriós personatge amb careta i caputxa negra.