Un estudi prova que la serotonina és clau en la recuperació medul·lar

26.10.2015 | 07:14

Un equip d'investigadors de la Universitat de Santiago de Compostel·la i la Universitat d'Edimburg ha constatat en models animals que la serotonina (neurotransmissor) és un element clau per a la recuperació després d'una lesió medul·lar. Els resultats es publiquen a la revista Cell Reports i la investigació s'ha fet en peixos zebra, que són capaços de recuperar la natació de forma natural poques setmanes després de patir una lesió medul·lar completa. En els humans, provoca la pèrdua irreversible de la funció locomotora.
«Hem fet servir aquests animals per entendre com són capaços de tornar a nedar i quines vies moleculars són les que s'activen i intervenen en el procés de regeneració després d'una lesió medul·lar», va explicar Antón Barreiro, de la universitat gallega (USC).
La serotonina és coneguda pel seu paper com a neurotransmissor en el sistema nerviós; es tracta d'una molècula que transmet informació d'una neurona a una altra i quan falla (quan hi ha nivells baixos de serotonina) apareixen, per exemple, símptomes de depressió. Els investigadors han demostrat que la serotonina promou també el desenvolupament i la regeneració de les motoneurones, les neurones de la medul·la espinal que innerven els músculs tant en peixos zebra com en humans i que s'encarreguen d'activar la contracció de la musculatura, va afegir Barreiro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema