El XXI Saló del Manga de Barcelona, que s'amplia aquest any fins als 60.000 metres quadrats, homenatjarà Super Mario Bros., amb motiu del 30 aniversari del seu llançament al Japó, dedicarà especial atenció a la saga Star Wars i advertirà dels perills de l'armament i energia nuclear.

L'organització del Saló, que se celebrarà del 29 d'octubre a l'1 de novembre al recinte firal de Montjuïc, a Barcelona, preveu superar en aquesta edició el rècord de 130.000 visitants de l'any anterior, ja que s'han venut més de la meitat de les entrades. Des del llançament de Super Mario Bros. el 1985 dins d'un videojoc, el personatge creat per Shigeru Miyamoto, Premi Príncep d'Astúries de la Comunicació i Humanitats 2012, ha protagonitzat nombrosos jocs en els quals ha hagut de creuar diversos mons per salvar la princesa Peach i per commemorar l'aniversari, el Saló del Manga dedicarà una sèrie d'activitats i exposicions al voltant del lampista més famós del món.

Així, a l'escenari situat a la plaça Univers, se celebrarà, el dissabte 31 d'octubre, un concurs de cosplay-disfresses- de Super Mario Bros, mentre que el Palau 1 comptarà amb un espai de 750 metres quadrats en què es podran provar algunes de les últimes novetats de la icona dels videojocs per a Nintendo 3DS i Wii U. Nintendo Ibèrica vol retre homenatge a un joc amb el qual s'identifiquen persones de totes les edats.