El Museu d'Art exposa prop de 800 xilografies gironines

És la mostra més gran que s'ha fet sobre el fons de la impremta Carreras

26.10.2015 | 07:14
La mostra explora la història de la impremta a la ciutat de Girona.

El Museu d'Art de Girona acull des d'ahir Primeres impressions. Xilografies gironines s. XVII-XX, l'exposició més gran que s'ha fet fins ara sobre el fons de l'antiga impremta Carreras amb prop de 800 objectes procedents del mateix fons del museu, de la Biblioteca de Catalunya, del Museu Frederic Marès, de la Biblioteca del seminari diocesà de Girona, de l'Arxiu Municipal de Girona, i del Fons Joan Amades. És la primera vegada que aquesta col·lecció, adquirida l'any 1986 per la Diputació de Girona, s'exposa amb una representació important del total de més de 2000 matrius que la conformen junt amb els gravats originals d'època que van il·lustrar.
La mostra, que es podrà visitar fins l'abril de l'any vinent, esdevé pretext per explorar transversalment la història de la impremta a la ciutat de Girona i l'ús de la xilografia com a eina per excel·lència en la il·lustració de llibres i document quasi fins ben arribat el segle XX, malgrat d'introducció de noves tècniques. El conjunt, extens i molt variat, és representatiu de la imatgeria popular catalana, que al llarg de tres-cents anys va il·lustrar un ampli ventall de documents.
Amb aquesta mostra, el Museu d'Art s'adhereix al conjunt d'actes que s'estan duent a terme aquest 2015 per commemorar el 125è aniversari del naixement del folklorista Joan Amades qui l'any 1947, juntament amb Jordi Carreras i Josep Maria Gironella, va realitzar els dos volums de Xilografies Gironines, l'obra de referència i punt de partida per a l'estudi d'aquest fons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema