QUna altra pel·lícula Autor: David Mamet. Direcció: Julio Manrique. Intèrprets: Julio Manrique,

David Selvas, Mireia Aixalà. Traducció: Julio Manrique i Cristina Genebat.

Teatre de Salt. Festival Temporada?Alta. D Divendres 23 d'octubre.

ui no recorda Tarzan, un personatge meitat mico meitat persona, plenament adaptat a la salvatgia de la jungla però massa innocent per entendre les regles de la civilització. Doncs bé, el protagonista d'Una altra pel·lícula, l'adaptació de David Mamet que Julio Manrique ha estrenat al festival Temporada Alta, és un Tarzan, però a la seva manera.

És en Bob Gould (David Selvas), un executiu acabat d'ascendir a cap de producció d'un estudi de Hollywood a qui li arriba una oportunitat única quan el seu vell company Charlie Fox (Julio Manrique) li proposa rodar un film d'acció amb una gran estrella. Mentre els dos yuppies -dos cretins que porten nàutiques i mengen xiclet sorollosament- es munten el seu propi conte de la lletera i especulen amb tot el que els donarà la pel·lícula, una ingènua secretària, la Karen (Mireia Aixalà), posa en perill el projecte amb una proposta que fa trontollar tot allò en què creu en Bob. Amb diàlegs ràpids i dards enverinats sobre l'enveja, l'ambició i el companyerisme, el triangle de personatges va disseccionant el món del cinema i el negoci que l'envolta. Els tres actors juguen bé les seves cartes per posar, cadascun a una banda de la balança, el desig de l'èxit i la puresa de l'art, dues idees difícils de conjugar en el que els personatges anomenen «Pel·liculàndia».

«Per a què ha de servir el cinema? Som aquí per guanyar diners o per alguna cosa més?», es pregunta el personatge interpretat per Selvas, que ha de decidir si quedar-se a la seva jungla, la de la indústria, o sortir de la zona de confort i aventurar-se a viure en un món desconegut per ell, el dels ideals. El dilema no és nou: la bossa o la vida.