Les actrius catalanes del segle XX prenen el Palau Robert de Barcelona

28.10.2015 | 07:14
Una imatge de Margarida Xirgu.

El Palau Robert va inaugurar ahir una exposició dedicada a les Actrius catalanes del segle XX, un col·lectiu que al llarg d'aquells cent anys va anar guanyant protagonisme i pes específic dins l'escena catalana, en paral·lel amb l'esplendor de la dramatúrgia i el teatre del país. De Margarida Xirgu fins a Míriam Iscla, passant, és clar, per Mary Santpere, Núria Espert, Anna Lizaran, Sílvia Munt o Rosa Novell, entre tantes altres, la mostra fa un repàs de les moltes cares femenines que han marcat d'una manera o d'una altra la història del teatre català.

La Generalitat de Catalunya i l'Institut del Teatre organitzen una mostra que s'estarà sis mesos a la segona planta del Palau Robert. Comissariada per Joan Casas i Joaquim Noguero, l'exposició reflecteix en l'àmbit del teatre la situació de canvi i de protagonisme creixent de les dones al llarg del convuls segle XX.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema