L'escriptora de Calella de la Costa Anna Casanovas ha guanyat la segona edició del premi Titania de Novel·la Romàntica amb Herbarium, las flores de Gideon. Enguany el premi duplica la seva dotació fins als 10.000 euros i s'instaura com al ?guardó més quantiós del gènere. També s'ha ampliat el nombre de guardonats amb dos premis finalistes de 2.000 euros, en aquesta edició atorgats a María José Tirado per la novel·la Si decides quedarte i a Leticia Catalán per El destino de la Zábila.

El jurat ha decidit per unanimitat l'obra guanyadora entre un centenar de novel·les presentades, un comitè format per l'experta en literatura romàntica Loli Díaz, el guanyador de la primera edició del premi José de la Rosa i Esther Sanz, editora de Titania. Arran de "l'alta qualitat" de les obres, s'ha premiat també els dos finalistes, va destacar ahir Sanz. A més, totes les obres es publicaran el proper Sant Valentí en la col·lecció "Titania Amour", especialitzada en romàntica contemporània.

Herbarium, las flores de Gideon, la novel·la guanyadora escrita per Anna Casanovas, narra dues històries d'amor al voltant d'un secret familiar i el misteri de les flors, tot alternant el present i el passat. Casanovas va explicar que la seva és una "novel·la amb moltes emocions" protagonitzada per Sara, qui abandona el Brasil per tornar a Anglaterra, on descobrirà un misteri. Casanovas ha afegit que a la trama es creuen "moltes històries i molts personatges", el que per a ella era un "nou repte al qual no s'havia atrevit fer fins ara" i, en ser una proposta tan "arriscada", pensava que "no acabaria bé".