El projecte Terra-nova.cat ha estat guardonat amb el premi Lluís Carulla. El guardó està destinat a impulsar un projecte cultural dins l'àmbit de la llengua, les arts i/o el pensament. En la primera edició del guardó, dotat amb 100.000 euros, s'hi han presentat 100 candidatures. Segons la Fundació Carulla, Terra-nova.cat es planteja «configurar una visió de la Catalunya d'avui a partir del diàleg entre 20 fotògrafs i 10 pensadors, renovant la mirada sobre el territori i el paisatge, tant geogràficament com conceptualment».

El projecte consistirà en la distribució arreu del país de 10 ?equips procedents de les generacions de creadors nascuts entre el 1970 i 1980. El treball de camp resultant s'exposarà en centres culturals de referència, se'n promourà el debat i la reflexió i s'editarà en format llibre. Finalment, es farà una exposició conjunta a Barcelona i s'impulsarà la internacionalització.

«Terra-nova.cat» també desenvoluparà una aplicació per a mòbils que estarà oberta a la interacció i la participació de les persones que habiten el territori i que permetrà la geolocalització del contingut generat. El premi servirà per dur a terme la primera fase del projecte corresponent a l'any 2016 i dedicada al treball de camp dels fotògrafs i dels escriptors i al desenvolupament de l'aplicació per a mòbils. El 2017 es preveu l'exposició, l'edició i el debat dels materials generats en cada àmbit territorial, i el 2018, la realització d'una exposició íntegra a Barcelona i la recerca de centres internacionals que es vulguin acollir el projecte.

En la roda de premsa d'ahir hi eren presents, entre altres, la presidenta de la Fundació, Montserrat Carulla, i el director de la Fundació i col·laborador de Diari de Girona, Carles Duarte. El premi es lliurarà el pròxim 24 de novembre.