«Terra-nova.cat», una visió de la Catalunya del segle XXI, guanya el Premi Lluís Carulla

30.10.2015 | 07:12

El projecte Terra-nova.cat ha estat guardonat amb el premi Lluís Carulla. El guardó està destinat a impulsar un projecte cultural dins l'àmbit de la llengua, les arts i/o el pensament. En la primera edició del guardó, dotat amb 100.000 euros, s'hi han presentat 100 candidatures. Segons la Fundació Carulla, Terra-nova.cat es planteja «configurar una visió de la Catalunya d'avui a partir del diàleg entre 20 fotògrafs i 10 pensadors, renovant la mirada sobre el territori i el paisatge, tant geogràficament com conceptualment».
El projecte consistirà en la distribució arreu del país de 10 ?equips procedents de les generacions de creadors nascuts entre el 1970 i 1980. El treball de camp resultant s'exposarà en centres culturals de referència, se'n promourà el debat i la reflexió i s'editarà en format llibre. Finalment, es farà una exposició conjunta a Barcelona i s'impulsarà la internacionalització.
«Terra-nova.cat» també desenvoluparà una aplicació per a mòbils que estarà oberta a la interacció i la participació de les persones que habiten el territori i que permetrà la geolocalització del contingut generat. El premi servirà per dur a terme la primera fase del projecte corresponent a l'any 2016 i dedicada al treball de camp dels fotògrafs i dels escriptors i al desenvolupament de l'aplicació per a mòbils. El 2017 es preveu l'exposició, l'edició i el debat dels materials generats en cada àmbit territorial, i el 2018, la realització d'una exposició íntegra a Barcelona i la recerca de centres internacionals que es vulguin acollir el projecte.
En la roda de premsa d'ahir hi eren presents, entre altres, la presidenta de la Fundació, Montserrat Carulla, i el director de la Fundació i col·laborador de Diari de Girona, Carles Duarte. El premi es lliurarà el pròxim 24 de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema