Finalitzs la restauració de les talles de sant Narcís i sant Feliu de Girona

Les dues escultures es troben a la basílica de Sant Feliu i s'han refet perquè hi havia risc per a l'estructura interna i la pintura s'havia desprès

02.11.2015 | 07:19
Sant Feliu.

La missa de Sant Narcís a la basílica de Sant Feliu va servir perquè els fidels poguessin veure com ha quedat la restauració de les talles de Sant Narcís i Sant Feliu, recentment acabada. Les dues peces, obres del segle XVI de l'escultor Joan d'Aragó, s'havien enfosquit a causa de la seva exposició al fum durant segles, i la fusta estava danyada fins al punt que podia perillar la seva estructura interna. Per això, el Bisbat va decidir restaurar-les, en una operació que ha tingut un pressupost de 10.769 euros, assumit de forma compartida per la Generalitat i la parròquia de Sant Feliu.
Les dues talles, policromades, estan situades a les columnes d'accés a banda i banda del presbiteri. A causa de la degradació que havien patit al llarg dels segles, un informe va detectar que la pintura estava caient i que podien patir problemes estructurals. Per això, qualificava el seu estat de conservació de «deficitari» i indicava que calia una «intervenció urgent».
La restauració s'ha dut a terme dins la capella de Sant Narcís, dins del mateix temple, on es van dipositar les imatges durant les quatre setmanes que va durar la restauració. Els treballs han consistit a fixar les policromies que es trobaven en perill de despreniment, neteja i desinfecció de la fusta, encolat dels elements pictòrics que es podien desprendre, unir les esquerdes i reintegració de la pintura en el casos que fes falta. Les figures ja tornen a ser al seu lloc original i els resultats de la restauració són visibles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema