L'OMS aclareix que no cal deixar de menjar carn processada sinó reduir-ne el consum

02.11.2015 | 07:19

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va publicar ahir un comunicat aclarint que la seva recomanació no és eliminar totalment la carn vermella i processada de la dieta, sinó «reduir-ne el consum». L'organisme admet que ha rebut un gran nombre de preguntes, comentaris de preocupació i demandes d'aclariment després de la publicació de l'informe de l'Agència Internacional de Recerca del Càncer que relacionava la carn processada amb el càncer de còlon.
Segons l'organització, el text no demana a la gent que deixi de menjar carn processada sinó que diu que reduint el consum d'aquests productes es rebaixa el risc de càncer de còlon.
Aquest passat dilluns, l'Agència Internacional de Recerca del Càncer, que forma part de l'OMS, va fer públic un informe en què descrivia la carn processada (els embotits, el bacó o les salsitxes) com cancerígena, i la carn vermella com a «probablement cancerígena». Davant de l'alarma i els dubtes que ha generat l'anunci, l'OMS ha remarcat que en un informe del 2002 ja recomanava «baixar el consum de carn per reduir el risc de càncer».
L'OMS remarca que l'anunci confirma aquesta recomanació de fa 13 anys, però no demana l'eliminació de la carn de la dieta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema