Seguint l'exemple d'alguns museus europeus, com la majoria dels de la ciutat holandesa d'Amsterdam, el zoo de Viena ha prohibit l'ús del pal selfie. La prohibició afectarà, per ara, els recintes on viuen les foques i els pingüins i té per objectiu evitar les molèsties que pateixen els animals quan els visitants fan servir aquest mecanisme per fer fotos de prop.

Des del zoològic s'argumenta que alguns animals, com les foques, poden fins i tot arribar a mossegar el telèfon, amb els consegüents possibles perills per a la salut. A més, segons han indicat a l'agència Efe, si l'animal estira del pal pot provocar ferides al seu propietari. «Alguns dels animals són curiosos, però altres tenen por, perquè els animals no estan acostumats a aquesta situació i nosaltres volem el millor per als nostres animals i, a més, hi ha la possibilitat que les foques mosseguin» el telèfon, expliquen des del zoo de la capital d'Àustria.

No obstant això, la mesura no implica la prohibició de l'ús d'aquest mecanisme que permet captar imatges a més distància, a tot el recinte. En aquest zoo, un dels més antics del món, no serà necessari imposar el veto general, ja que algunes zones ja disposen de barreres que creen la suficient distància entre els animals i els visitants.

La direcció del zoo ha enganxat cartells a les zones restringides per informar d'aquesta prohibició. Tanmateix, els mateixos treballadors vigilaran el compliment de la normativa a la zona afectada.