Els 90.000 visitants anuals tindran nous plafons informatius als Banys Àrabs

Un dels monuments que identifica la ciutat de Girona al món era un lloc luxós de socialització on es feien negocis

09.11.2015 | 07:08
Un edifici singular que seguia la tradició dels banys romans funcionava com a servei de luxe i socialització.

La llum indirecta que baixa del sostre entre columnes i capitells és encara més lànguida aquest matí de tardor. Encuriosits visitants atrets per un edifici molt singular no cessen d'entrar als Banys Àrabs. Les autoritats del Consell Comarcal del Gironès i de la Diputació de Girona es disposen a inaugurar els nous plafons explicatius elaborats per l'empresa Culturània.

Maria Mercè Roca, consellera cultural del Gironès, remarca la discreció dels nous cinc plafons, un per cada sala. «Tothom té una idea del que és un castell o una església, però costa més entendre per què servia un edifici singular com els Banys Àrabs, i això és el que s'explica de manera precisa als nous plafons», diu Roca.

Els plafons, profusament il·lustrats, exposen en quatre idiomes -català, castellà, anglès i francès- una idea sintètica de les funcions d'un edifici que va servir com a centre luxós de socialització, on els ciutadans que acudien a rentar-se podien també tancar negocis.

Els Banys Àrabs reben cada any 90.000 visitants, sense comptar la setmana de Temps de Flors. L'edifici proveeix, al costat de la Catedral o les cases de l'Onyar, una de les imatges identificatives de la ciutat de Girona al món.

Aquests banys del segle XII, d'herència romana, tenen la seva caldera per distribuir l'escalfor a través de diverses sales: el caldari, el templari i el frigidari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema