L'anàlisi amb raigs infrarojos de la tomba del faraó Tutankamon per determinar si en ella hi ha càmeres ocultes, inclòs el sepulcre de la seva madrastra Nefertiti, va començar ahir enmig d'un gran secretisme per part de les autoritats egípcies i l'arqueòleg britànic Nicholas Reeves.

El ministre d'Antiguitats egipci, Mamduh a Damati, va explicar ahir des de Luxor, on es troba la tomba del conegut com a «faraó nen», que s'haurà d'esperar almenys fins a finals del mes de novembre per conèixer alguna dada sobre què es troba darrere de les parets de la seva cambra funerària. «Tenim intenció de trobar alguna cosa, però no sabem el què. No crec que sigui Nefertiti, potser la mare de Tutankamon, Kiya, o la reina Meritatón (filla i dona de Akenatón, aquest últim pare de Tutankamon)», va assenyalar.

L'escanejat de les parets de la tomba tindrà lloc fins avui, durant les hores nocturnes, quan la zona funerària de la vall dels Reis estigui tancada als visitants, tal com van confirmar fonts del departament de Damati, el qual no voler oferir més detalls i va preservar un halo de misteri al voltant dels treballs.

Tutankamon va regnar breument durant el segle XIV aC, sent encara molt jove, i va morir sobtadament. La seva tomba, descoberta per l'arqueòleg britànic Howard Carter en 1922, contenia un tresor intacte de gran valor.