El cantant britànic Elton John va assegurar ahir que està «concertant una reunió» a Moscou amb el president rus, Vladímir Putin, per parlar sobre els drets del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) en aquest país. L'intèrpret, que va parlar d'aquesta futura trobada en una entrevista a BBC Ràdio 4, va afirmar que Putin el va trucar fa unes setmanes i que durant la conversa li «va demanar disculpes», i es va mostrar «molt afable».

El cantant va especificar que per fi el va trucar l'«autèntic» Putin, en al·lusió a una broma que al setembre li van fer un parell de còmics russos, quan el van telefonar i es van fer passar pel mandatari. Elton John va explicar que «tan aviat» tinguin, tant ell com Putin, una data disponible en les seves agendes anirà a Moscou i es reunirà amb el líder rus. «No sé si aconseguiré o no algun progrés», va apuntar el cantant, que va aclarir que no anirà «directe» al cap del Kremlin a dir-li: «has de fer això o has de fer allò altre». «Aquest és l'inici d'un diàleg i no es va enlloc sense un diàleg», va matisar.

Per al també compositor i pianista, «els polítics han d'espavilar i entrar al segle XXI» i es va mostrar «segur» que si els ciutadans poguessin votar la llei de matrimoni homosexual sortiria endavant. Preguntat sobre si faria un concert a Irlanda del Nord, el cantant va assegurar que sí: «Sóc músic, no polític però sempre que pugui parlaré clar sobre els drets».