És com anar en bicicleta, no s'oblida. Els membres de Sopa de Cabra han tornat als estudis de gravació quinze anys després i han retrobat «ràpidament el llenguatge comú», que han plasmat a Cercles, un disc «amb l'essència de Sopa», però «la respiració del segle XXI», segons Gerard Quintana.

El cantant de la mítica banda ha reconegut que «les coses han canviat molts» des que aquella llunyana dècada dels noranta, en què ells regnaven i l'anomenat rock català omplia estadis.

«Musicalment han passat moltes coses, algunes de molt interessants. Els gustos han canviat i nosaltres ens hem anat amarant d'aquests canvis. Per això, no volíem que aquest disc sonés com el d'un grup dels noranta», va explicar Quintana, que ha comptat en les mescles amb Santos Berrocal, productor de Love of Lesbian.

Cercles (RGB Suports), que es posarà a la venda avui, es presentarà en directe al Gran Teatre del Liceu el pròxim 17 de gener.

«La veritat és que som una mica dinosaures -bromeja Quintana- i això ens obliga a l'excel·lència, a fer una cosa incontestable».

L'àlbum que avui veurà la llum és «una evolució natural de l'últim disc», com si Sopa de Cabra sempre hagués estat aquí.

La banda sent que s'ha tornat a reunir «en un moment històric» en què Catalunya està plena d'«esperança» i «tot pot passar».

Els seus esperats concerts posaran sobre l'escenari Gerard Quintana, Josep Thió, Francesc Cuco Lisicic, Josep Bosch, Jaume Peck Soler i Ricard Sohn.