El curtmetratge "Aún no hay tiempo", d´Albert Pintó, s'ha proclamat guanyador del primer premi de la Setmana de cinema fantàstic i de terror de Girona, Acocollona´t. "Aún no hay tiempo" és una paràbola nadalenca sobre viatges en el temps.

Per la seva part, "The will all die in space", de Javier Chillón, una crua epopeia galàctica, ha aconseguit el segon premi.

El jurat, format per Ignasi Arbat i Marta Sanz, membres del programa de ràdio sobre cinema, còmics i televisió Ningú no és perfecte, ha atorgat mencions al film francès "l´Ours noir" (Xavier Seron i Méryl Fortunat-Rossi), un film que combina gore, natura i comicitat, i al noruec Polaroid (Lars Klevbeerg), amb una treball de tensa atmosfera.

Pel que fa al premi del públic, el vencedor ha resultat el curt nord?americà "Dead Hearts" (Stephen W. Martin), una tendra i inesperada història d´amor després de la mort.

Els mencionats guanyadors es repartiran unes dotacions de 600€, 400€ respectivament. El Premi del Públic serà obsequiat amb 300€ de material de la Llibreria 22.

Pel que fa la a segona edició de l´Acocoexprés, el concurs de curts de 24 hores de l´Acocollona´t, els vencedors han estat Sola (Ivan Mulero) i La caseta de la Martina, (Xevi Bras i Marc Batllori), amb primer (300€) i segon premi (100 €) respectivament. El curt Little fun (Eric Castaño) ha rebut una menció all millor curt jove.

L´entrega de premis es va fer ahir al vespre a l´Auditori del Centre La Mercè. Un miler de persones han participat a les activitats de l´Acocollona´t, especialment a les projeccions als cinemes Albéniz.