La Generalitat ha decidit implicar-se en la promoció del turisme religiós tot donant suport al projecte Catalonia Sacra, una iniciativa dels deu bisbes catalans que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l'església catòlica de Catalunya per tal d'incremntar-ne les visites. Es tracta d'una iniciativa gestionada per l'Albergueria-Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic i enguany ha promogut una quarentena d'activitats adreçades a difondre l'accés al patrimoni eclesiàstic de Catalunya.

El conveni el van signar dijous el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, el bisbe de Girona i president de Catalonia Sacra, Francesc Pardo, i el director de l'Albergueria, mossèn Josep Maria Riba. En virtut d'aquest acord, les entitats es comprometen a crear el Catàleg d'Activitats Turístiques de Catalonia Sacra, que inclourà un llistat de les 30 activitats relacionades amb el patrimoni eclesiàstic català que puguin ser d'interès per als turistes. La definició d'aquestes activitats l'hauran d'haver definit prèviament els responsables de Catalonia Sacra.

En general, les entitats gestores de Catalonia Sacra es comprometen a ordenar, estructurar i definir els equipaments religiosos que siguin més atractius per al visitant i convertir-los en productes turístics. A més, es comprometen a participar activament i aportar els seus coneixements en les plataformes de debat sobre turisme religiós que proposi l'Agència Catalana de Turisme, així com difondre la marca Catalunya i la tasca de l'Agència Catalana de Turisme a través dels diferents suports i canals d'informació de Catalonia Sacra.

Per la seva banda, l'Agència Catalana de Turisme es compromet a assessorar en la selecció dels productes turístics vinculats al patrimoni religiós que siguin més atractius per al turista i per a cada mercat; assessorar en la selecció d'agències receptives que puguin estar interessades en la venda d'experiències turístiques vinculades al turisme religiós i promocionar els productes turístics de Catalonia Sacra en totes aquelles accions de l'àmbit cultural que l'Agència Catalana de Turisme organitzi o en les que hi participi, així com a través del web www.catalunya.com i les xarxes socials de Catalunya Experience.