La setmana cultural catalana a Xangai va tancar ahir les portes amb una afluència de 73.000 persones, que van poder seguir la trentena d'activitats gratuïtes que s'hi van mostrar. Una xifra que va superar les expectatives dels organitzadors. Exposicions de Dalí, Miró, Gaudí, la rumba catalana i les exhibicions dels Castellers de Vilafranca van ser els màxims atractius de la Catalonia Culture Week, organitzada pel Catalan Institute of China (CIC), en celebració del seu desè aniversari i els 15 anys d'agermanament entre Barcelona i Xangai.

Els actes de final de festa es van realitzar al centre de la capital econòmica xinesa. La jornada va arrencar amb les xerrades sobre iniciatives catalanes que han esdevingut referències internacionals en el camp tecnològic i social. Neil Harbisson, el primer artista ciborg, Luis Galán, expert en tecnologia aplicada a la vida quotidiana, i Jesús Muñoz, publicista i responsable de la imatge de la Barcelona Olímpica, van mostrar la cara més creativa i innovadora de Catalunya. L'actuació dels Castellers de Vilafranca, que van descarregar el 3 de 9 amb folre, va impressionar el públic local. Els assistents van poder degustar la cuina popular catalana amb la mostra gastronòmica que van preparar els cuiners Albert i Jordi Servalls. El dinar es va acompanyar de la música del cantautor català Albert Pastor.

L'acte de final de festa va anar a càrrec del grup La Màlaga, que va portar els ritmes de la rumba catalana per primer cop a la Xina. L'octet va tocar les cançons del seu segon disc, Rumkila, i va portar l'esperit d'aquest gènere musical al cor de Xangai. Tot seguit, una sessió de DJ catalans va animar el que quedava de la jornada. La trobada va servir per posar en contacte persones del món institucional i cultural, així com empreses catalanes i xineses.

Diverses exposicions

D'altra banda, durant la setmana es van inaugurar les exposicions dels artistes Miró, Gaudí i Dalí, que es mantindran obertes al públic fins 3 mesos més, així com també les mostres d'arquitectura i disseny d'interior i gràfic català instal·lades a la universitat de Tongji i al West Bund Art Center.