Un Modigliani venut per 159 milions

11.11.2015 | 07:00
La tela «Nu reclinat» (1917), de Modigliani, durant un moment de la intensa subhasta.

L'obra Reclining Nude (Nu reclinat) de Modigliani subhastat ahir a Christie's va aconseguir arribar fins als 159 milions i va esmicolar l'últim rècord de l'artista, que se situava en 66 milions. L'obra, que va superar les expectatives de Christie's de 93 milions, és un dels últims treballs de la tràgicament curta carrera de Modigliani, el paradigma del pintor bohemi a París.
Toti no ser l'únic dels seus nus, sí es tracta del més desinhibit per la postura de la model, que mostra el seu cos estirada al llit amb cames i braços oberts.
D'altra banda, l'escultura Thérese, de Gauguin, va aconseguir 29 milions de preu final, més que cap obra anterior de l'artista. Igualment, la colorista Nurse (Infermera), de Liechtenstein, va aconseguir arribar els 88 milions, el màxim mai pagat per una obra de l'artista pop. La famosa i colorista obra, quinta essència de l'heroïna de Lichtenstein, feia dècades que estava fora del mercat a mans d'un col·leccionista privat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema