Sony deixarà de vendre cintes «Beta» el 2016, després de 40 anys al mercat

12.11.2015 | 07:20

El gegant tecnològic japonès Sony deixarà de vendre a partir de l'any vinent cintes de vídeo del format Betamax després de la caiguda de la seva demanda al Japó, l'únic país on encara es comercialitzava aquest sistema des de fa 40 anys. Aquest format de vídeo va ser llançat per Sony el 1975 per a ús domèstic i en la dècada de 1980 va col·locar uns 50 milions de cintes magnètiques a tot el món.
Malgrat el seu èxit inicial, Betamax va perdre la batalla comercial a mitjà termini amb l'altre principal format de vídeo amb què competia en l'època, el VHS que la també nipona JVC va introduir el 1976. Els reproductors i les cintes VHS es van imposar a nivell domèstic, mentre que el Betamax es va mantenir en el mercat gràcies al seu ús estès entre professionals audiovisuals i videoaficionats que apreciaven la seva major resolució audiovisual.
Sony ha decidit ara descatalogar aquest format a causa de la caiguda de la demanda al Japó, que des de 2010 era l'únic país del món on sobrevivien les cintes Betamax, segons va confirmar ahir un portaveu de la multinacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema