El director teatral Llàtzer Garcia estrena avui a la Sala La Planeta, al festival Temporada Alta, Sota la ciutat, una crítica a la Barcelona del postureig en què els seus habitants només anhelen destacar-se per damunt dels seus veïns. Durant l'assaig d'ahir, Garcia va explicar que la càrrega implícita en el muntatge és contra «la massa i la necessitat de sobresortir-ne».

«La majoria de personatges que apareixen són perdedors», explica el director gironí, que descriu aquesta Barcelona com «una ciutat de disseny de cara a la galeria».

Llàtzer Garcia detalla que en l'obra apareixen molt les xarxes socials, com a reflex d'«aquesta necessitat d'agradar als altres de manera continuada».

Sota la ciutat suposa per a Garcia el pas de descriure històries que passaven en un sol dia a confeccionar un relat «amb més temes i amplitud d'espai i temps».

«El punt de partida és una parella frustrada en la seva relació que decideix fer un canvi per tornar a recuperar les il·lusions perdudes», puntualitza el també autor de la peça.

Aquestes dues persones s'instal·len a la gran ciutat i Llàtzer Garcia indica que, «allà, coneixen gent obsessionada a complir els seus somnis que, en realitat, es troba que és esclava d'aquests somnis».