Cveu i tiorba

Carlos Mena, contratenor; Daniel Zapico, tiorba. Obres: A Grandi, B. Ferrari, G.G. Kapsberger, C. Monteverdi, A. Cesti, G.F. Sances i H. Purcell. D DIA: 11 de novembre. Salade Cambra de l'Auditori de Girona.

arlos Mena és un dels contratenors españols amb una de les carreres més brillants. El programa que va desplegar a Girona, molt lluny de fer concessions, oferia tota mena d'esculls. Aquest contratenor basc que va fer els seus estudis a la gran Schola Cantorum de Basel -amb R. Levitt i R. Jacobs- és un artista d'una gran solidesa interpretativa.

Acompanyat per Daniel Zapico va anar desplegant un repertori ric en exigència vocal i profunditat expressiva. Mena va treballar de valent durant una hora i mitja per reportar amb talent els diversos espais sonors que demanaven les ? o?bres. És un cantant contingut que arrisca molt en les seves interpretacions. Hi ha un gran rigor «filològic» en la lectura musical però també la imaginació d'un molt bon artista per fer-se seves aquestes pàgines. El gust i el coneixement afinat per les ornamentacions el converteixen en un plaer estètic.

Daniel Zapico va ser un bon acompanyant, amb moments molt brillants. No arrisca massa en la configuració d'aquests acompanyaments però va ser més que suficient per garantir un molt bon resultat general. Tots dos garanteixen que estiguis ben atent a les seves evolucions i no són tan previsibles com altres músics.