lliçó de cant

13.11.2015 | 07:15

Cveu i tiorba
Carlos Mena, contratenor; Daniel Zapico, tiorba. Obres: A Grandi, B. Ferrari, G.G. Kapsberger, C. Monteverdi, A. Cesti, G.F. Sances i H. Purcell. D DIA: 11 de novembre. Salade Cambra de l'Auditori de Girona.
arlos Mena és un dels contratenors españols amb una de les carreres més brillants. El programa que va desplegar a Girona, molt lluny de fer concessions, oferia tota mena d'esculls. Aquest contratenor basc que va fer els seus estudis a la gran Schola Cantorum de Basel -amb R. Levitt i R. Jacobs- és un artista d'una gran solidesa interpretativa.
Acompanyat per Daniel Zapico va anar desplegant un repertori ric en exigència vocal i profunditat expressiva. Mena va treballar de valent durant una hora i mitja per reportar amb talent els diversos espais sonors que demanaven les ? o?bres. És un cantant contingut que arrisca molt en les seves interpretacions. Hi ha un gran rigor «filològic» en la lectura musical però també la imaginació d'un molt bon artista per fer-se seves aquestes pàgines. El gust i el coneixement afinat per les ornamentacions el converteixen en un plaer estètic.
Daniel Zapico va ser un bon acompanyant, amb moments molt brillants. No arrisca massa en la configuració d'aquests acompanyaments però va ser més que suficient per garantir un molt bon resultat general. Tots dos garanteixen que estiguis ben atent a les seves evolucions i no són tan previsibles com altres músics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

Arrenca a la UdG el congrés de la nau de la catedral

El simposi internacional «Obra Congrua, 1416», que commemora el 600 aniversari de la...

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

El MoMA revela un dels secrets per netejar obres: la saliva

La pols i la neteja és una de les obsessions dels gestors del museu de Manhattan que conserva...

La Nit de Santa Llúcia serà molt urbana a l´Hospitalet de Llobregat

La cultura urbana i la combinació de diferents disciplines artistes marcaran la 66a Nit de...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema