La ciutat de Toledo comptarà amb un museu d'art contemporani en què s'exhibiran unes 500 obres, en la seva major part de Salvador Dalí, cosa que convertirà aquest espai expositiu en el segon amb més presència de la producció de l'artista català, després del Museu de Figueres (Alt Empordà).

El museu serà muntat a l'edifici de la Cambra de Comerç de Toledo, que ha arribat a un acord amb el propietari d'aquesta col·lecció de Salvador Dalí, que és la més gran que existeix després de la que alberga el Museu de Figueres, segons ha donat a conèixer avui en una roda de premsa la presidenta de la institució cameral, María Ángeles Martínez.

L'acord, que s'ha estat negociant durant sis mesos, contempla que la Cambra de Comerç de Toledo cedeixi parcialment part de la seva seu al propietari de la col·lecció, en règim d'arrendament, per instal·lar en les seves dependències aquest nou espai expositiu.

Martínez ha indicat que el museu ocuparà una part de l'immoble, situat a la Plaça de Sant Vicenç, mentre que la Cambra de Comerç seguirà ocupant la tercera planta de l'edifici, una vegada que acabin les obres d'adaptació, encara que tindrà un accés diferent a l'actual.

Les obres s'iniciaran de manera immediata i tenen un període d'execució de sis mesos, ha apuntat Martínez, que ha confiat en què aquest espai permanent d'art contemporani pugui obrir-se en el primer semestre del 2016, en els mesos d'abril o maig.

La presidenta de la Cambra de Comerç ha declinat avançar quin nom tindrà el futur museu, encara que ha informat que al nou espai d'art exposaran unes 500 obres d'artistes contemporanis, de les quals el 98 per cent seran de Dalí.

També tindran cabuda autors toledans, com Rafael Canogar o Alberto Sánchez, ha avançat Martínez.